0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Minimalac Zvezde na Vračaru (VIDEO) (FOTO)

Objavljeno: 10.11.13 u 15:00
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

U poslednjoj utakmici 12. kola Jelen Superlige fudbaleri Crvene zvezde pobedili su na Vračaru ekipu Rada sa 0:1 (0:1).

Važnu pobedu kojom Crvena zvezda ostaje na samo bod manjaka za večitim rivalom svojoj ekipi doneo je golom iz slobodnog udarca kapiten Nenad Milijaš.

Pored gola Milijaša i nekoliko poluprilika na obe strane, treba izdvojiti i penal za crveno-bele koji je promašio Dragan Mrđa.

„Bila je teška utakmica. Mi smo odigrali disciplinovano i važno je da smo osvojili tri boda. Ne znam zašto je Mrđa pucao penal videćemo u svlačionici. Dogovor je inače da to Milijaš radi.“ rekao je trener Zvezde Slaviša Stojanović posle utakmice.

JSL, rezultati:
Novi Pazar – Spartak 3:0
(Mutavdžić 61, Obrović 80, Vidaković 84)
Radnički 1923 – Čukarički 0:1
(Tintor 39. autogol)
OFK Beograd – Jagodina 3:2
(Dražić 12, 45, Gajić 35 – Živanović 42, Šušnjar 90)
Radnički Niš – Voždovac 2:1
(Stojanović 41. jedanaesterac, Jovanović 68 – Babović 50)
Partizan – Donji Srem 3:2
(Fofana 58, Stanković 70, Jojić 82 – Krunić 43, 47)
Sloboda Point – Napredak 2:1
(Tijago 26, Purić 80 – Knežević 20. autogol)
Vojvodina – Javor 2:2
(Kaluđerović 4, Vranješ 40 – Docić 51, Radivojević 90)
Nedelja:
Rad – Crvena zvezda 0:1 (0:1)
(Milijaš 10)

Untitled-3

Tok meča:

90′ +3 Kraj utakmice. Crvena zvezda je sasvim zasluženo stigla do važnih bodova i ostala u trci za večitim rivalom.

82′ I odmah je Vešović napustio teren, a umesto njega ušao je Luka Milunović.

81‘ Marko Petković ušao je u ioru u Crvenoj zvezdi a iz igre je izašao Mirić. U međuvremenu se na povredu požalio Marko Vešović koji čini se ne može da nastavi utakmicu.

74‘ Veliku priliku imao je najmlađi u ekipi rada Nemanja Mihajlovića, ali je on sa nekih 13 metara šutirao pored gola Bajković. Nešto potom Slaviša Stojanović izvršio je izmenu i umesto indisponiranog Mrđe uveo mladog Vukana savićevića.

63′ Potpuno je izgubio živce Miloš Ninković kada ga je Stanojević rukom zalkačio po licu i tom prilikom raskrvario. Nije iskusni fudbaler Zvezde uspeo da se obuzda pa je zaradio žuti karton.

59′ Lepo je Vešović u prostor pustio Dragana Mrđu koga je u kaznenom prostoru oborio Raspopović, a sudija Vukadinović pokazao je an kreč. I upravo je Mrđa insistirao da izvede najstrožu kaznu, a njegov šut odbranio je Kljajić pa je ostalo na Vračaru 0:1.

54′ Ponovo je Milijaš oprobao svoj šut nakon slobodnog udarca, ali je lopta koju je uputio ka golu Rada završila tik pored leve stative.

51′ U beležnici sudije Vukadinovića našlo se ime Nikole Mijailovića koji je posle jedn oštrog starta dobio žuti karton.

45′ Poluvreme na Vračaru. Sasvim pristojna i otvorena utakmica, a publika je imala prilike da vidi nekoliko šansi pred oba gola, kao i pogodak Milijaša iz slobodnog udarca za minimanlnu prednost crveno – belih.

40′ Nije u poslednjih 15 munta bilo izbiljnijih prilika pred oba gola. Mrđa je imao polu priliku, ali je oboren u kaznenom prostoru međutim sudija je procenio danije bilo elemenata za najstrožu kaznu.

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

25′ Lep i pravi fudbalski potez izveo je igrač Rada Adamović. One je na nekih 19 metara od gola Bajkovića okrenut leđima primio loptu na grudi a zatim uhvatio volej koji je otišao preko gola Crvene zvezde.

17′ Prvu ozbiljniju priliku imao je Rad preko Uroša Đurđevića kada je mladi napadač izbio ispred Arauha i sa oko 9 metara iskosa sa desne stran oštro šutirao tik preko prečke Bajkovićevog gola.

10′ GOOOOOOOOOOL 0:1. Na najbolji mogući način iskoristijo je kapiten Zvezde priliku koja mu se ukazala. Namestio je MIlijaš loptu na nekih 8 metara po sredini gola, potom izveo slobodan udarac veom precizno i matirao nepomičnog Kljajića.

3′ Dauda je sa distance oporbao udaraci ali je golman ‘graševinara’ odlično intervenisao i sprečio crveno – bele da dođu do prednosti na samom početku meča.

1′ Počela je utakmica na Vračaru.

U poslednjoj utakmici 12. kola Jelen Superlige na Vračaru se od 13 časova sastaju Rad i Crvena zvezda.

Već po navici iz bezbednosnih razloga ‘građevinari’ utakmice visokog rizika igraju na svojoj Banjici već na stadionu Obilića.

Crveno – beli su ove sezone već jednom igrali na Vračaru i nisu se dobro proveli pošto su poraženi od Voždovca, a sada će protiv Rada pokušati da ostvare trijumf i tako potvrde pobedu u 145. večitom derbiju i ostanu na samo bod zaostatka za vodećim Partizanom koji je juče na svom terenu pobedio nakon preokreta Donji Srem.

Trener Slaviša Stojanović zbog žutih kartona neće moći da računa na jednog od najboljih igrača Nejca Pečnika pa umesto njega treba očekivati da u igri bude od starta Luka Milunović ili Marko Mirić.

Sa druge strane Rad prolazi kroz teške trenutke. Klub tek čeka da bude formirano novo rukovodstvo, dok staro sa prvim finansijerom klub Rankom Stojićem polako odlazi sa Banjice. Ni na terenu stvari ne stoje bolje mada je Rad poslse lošeg starta stigao do tri pobede u šampinatu.

Stadion Obilića. Kapacitet: 4.500. Sudija: Milenko Vukadinović. Pomoćnici: Milan Mihajlović, Miroljub Petković.

Rad: Kljajić, Milošević, Vitas, Ćirković, Antić, Luković, Raspopović, Stanojević, Pavlović, Đurđević, Adamović.

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Krneta, Arauho, Mijailović, Gogić, Milijaš, Mirić, Ninković, Mrđa i Dauda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter