in , ,

Preduzete sve mere pred duel Rada i Zvezde

FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Beogradska policija preuzela je, shodno bezbednosnim procenama sve neophodne mere kako bi sutrašnja utakmica Rada i Crvene zvezde protekla u najboljem redu a Ministarstvo unutrašnjih poslova najavilo da će na stadionu biti prisutne i policijske kamere, prenela je agencija Tanjug.

Policijska uprava za grad Beograd, „shodno bezbednosnoj proceni, značaju utakmice i masovnom interesovanju gledalaca, preduzela je sve neophodne mere i radnje za nesmetano održavanje utakmice“, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Posle jučerašnje sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti, vicepremijer Aleksandar Vučić je rekao da su veoma loše bezbednosne procene utakmice Rad – Crvena zvezda i da će država reagovati i obaviti svoj posao, gledajući da nikome ne ugrozi njegova prava.

„Pre, za vreme i nakon održavanja utakmice biće angažovan dovoljan broj policijskih službenika koji će brinuti o održavanju stabilnog javnog reda i mira i zaštite lične i imovinske sigurnosti građana“, naveli su u MUP-u, u pisanom odgovoru na zahtev Tanjuga.

Na toj utakmici, koja se igra sutra na stadionu „Obilića“, kako je prethodno najavio MUP, biće prisutne i policijske kamere koje će snimati navijače.

Službenici MUP-a, u skladu sa Zakonom o policiji snimaće i fotografisati navijače na stadionu „Obilić“ ali i na svim ostalim utakmica koje će se tokom vikenda igrati u Beogradu.

Na jučerašnjoj sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti je bilo reči i o problemu huligana i nasilja na srpskim stadionioma a Vučić je, posle sednice, poručio da će uslediti nemilosrdna borba protiv kriminala jer nije moguće igrati se sa državom.

On je naveo i da „neće biti lova na veštice“ i da država „neće progoniti navijače, već kriminalce i narko dilere“.

hotsport.rs/tanjug.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Gvangžu šampion Azije

PLS: Potop favorita