0
ATP

Novak ponovo pobedio 2:1

Objavljeno: 09.11.13 u 23:08

novak-djokovic-london-gaske

Nakon punih šest godina Rišar Gaske je uspeo da osvoji set u duelu sa Novakom Đokovićem, ali to je bilo sve u meču 3. kola grupe B završnog ATP turnira u Londonu pošto je srpski teniser trijumfovao sa 2:1, po setovima 7:6, 4:6, 6:3, posle dva sata i devet minuta igre.

Iako je ovaj meč bio bez ikakvog rezultatskog značaja pošto se znalo da će bez obzira na rezultat Novak zauzeti prvo mesto i u polufinalu igrati protiv Stanislasa Vavrinke (nedelja, 21.00h), a Rišar Gaske pakovati kofere i krenuti kući, videli smo veoma zanimljiv meč.

Istina, Đokoviću drama i nije bila potrebna pošto se na terenu zadržao duže od dva sata i imaće manje vremena za odmor pred sutrašnji polufinalni duel. Na kraju drugi teniser sveta je savladao Francuza 10. put u 11. međusobnom duelu što mu je donelo 20. uzastopnu pobedu na ATP turnirima, ali i odbranu još 200 poena osvojenih prošle godine u Londonu tako da i dalje ima priliku da sačuva svih 1.500 poena.

U drugom polufinalnom duelu turnira u Londonu sastaće se Rafael Nadal, koji će ovu godinu završiti na prvom mestu ATP liste, i Rodžer Federer, njegov najveći rival tokom profesionalne karijere, a taj meč je na programu od 15.00 časova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter