0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Mega izgubila dobijeni meč protiv Cibone

Objavljeno: 09.11.13 u 21:15
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Mlada ekipa Mega Vizure propustila je odličnu priliku da nanese novi poraz Ciboni i to u Draženovom domu u Zagrebu pošto je dozvolila domaćem timu da meč uvede u produžetak, da bi posle toga do izražaja došlo iskustvo „Vukova sa Tuškanca“ koji su trijumfovali sa 98:96 (24:25, 19:29, 24:15, 15:13, 16:14).

I na kraju regularnih 40 minuta, kao i u dodatnih pet Mega Vizura je primala koš koji je u prvom slučaju značio produžetak, a u drugom poraz za ekipu Dejana Milojevića. Nakon odlične igre u većem delu meča ušlo se u penal završnicu u kojoj je Cibona jurila tri poena zaostatka (79:82). Džening je najpre iskoristio jedno slobodno bacanje, da bi na drugoj strani Dangubić promašio oba što je u poslednjem napadu iskoristio Dario Šarić koji je svom timu doneo izjednačenje.

I u produžetku je tim iz Zemuna koji svoje domaće utakmice igra u Smederevu uspeo da trojkom Radovića u 44. minutu doće do prednosti od dva poena (91:89), ali su Cibosi vratili vođstvo na svoju stranu. Kada je Miljenović na nekoliko sekundi pre kraja izjednačio na 96:96 činilo se da ćemo gledati i drugi produžetak, ali da tako ne bude pobrinuo se Blesingejm koji je realizovao poslednji napad na meču za pobedu Zagrepčana.

Šarić i Rozić sa po 22 poena bili su najefikasniji u domaćem timu, Džening je dodao 20, a Blesingejm 19 poena. U srpskom timu je briljirao Ratko Varda sa 33 poena i osam skokova, a vrlo dobar je bio i Nemanja Radović koji je zabeležio „dabl-dabl“ sa 20 poena i 12 skokova.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter