0
Tenis

Japanci i Nole u humanitarnoj akciji za decu Srbije

Objavljeno: 09.11.13 u 14:52

Djokovic

Dvodnevna humanitarna akcija za decu “Odeća za osmeh” japanske kompanije “Uniklo” u saradnji sa japanskom NVO A C C i svetskom teniskom zvezdom Novakom Đokovićem otvorena je danas u Dečjem kulturnom centru u Beogradu.

Akciju je otvorio ambasador Japana u Srbiji Masafumi Kuroki poželevši mališanima, kojih je bilo više stotina, da vredno uče i da ostvare svoje snove kao što je to uspelo Đokoviću.

“Projekat je pre svega namenjen deci izbegloj od konflikata u regionu, kao i romskoj deci. Zamišljeno je da se deci pruži mogućnost „kupovine“ odeće po izboru, odnosno da svako dete kupi ono što mu se dopadne”, rekao je japanski ambasador agenciji Tanjug.

Prema zamisli organizatora u improvizovanom butiku kompanije “Uniklo” deca će danas i sutra kupovati odeću specijalnim vaučerima koje su sama pravila, a posle toga će imati priliku da upoznaju tradicionalne japanske veštine poput kaligrafije i origamija.

Oba dana deci će se putem video poruke obratiti Novak Đoković, a ona će izvesti muzičku predstavu u svojoj novoj odeći.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter