0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Kraj: Bogdanović prejak za Partizan, Fenerbahče slavio u Pioniru! (FOTO)

Objavljeno: 08.11.13 u 22:35
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Partizana poraženi su od ekipe Fenerbahčea rezultatom 78:88 (17:13, 21:17, 19:30, 21:28)  u četvrtom kolu Evrolige. 

U taboru Partizana najefikasniji je bio Lovernj sa 20, Kinzi je ubacio 18, a Vesterman 13 poena, dok je u gostujućem timu bolji od ostalih, i istovremeno najbolji akter meča bio Bojan Bogdanović sa 26 poena. Bo Mekejleb je ubacio 14 poena.

Tekstualni prenos:

1/4 – Pionir nije mogao da poželi lepše otvaranje susreta, pošto je nakon propuštena dva napada na obe strane, nakon konter Lovernj zakucao na opšte oduševljenje na tribinama. Fenerbahče je iskoristio svoj naredni napad, kao i Partizan preko Milosavljevića, a na prvi tajm aut otišlo se pri vođstvu gostiju od 7:6.

Iako je posle pauze, Partizan iskoristio napad preko Loverenja, tada je Bo Mekejleb vezao pet poena za 8:12. Ipak, tada sledi kontra mini serije od 7:0 zahvaljujući raspoloženom Vestermanu.

Do odlaska na prvu pauzu, gosti su pogodili preko Mekejleba, ali je Dalo u poslednjoj sekundi pogodio za dva poena za 17:13.

2/4 – Crno-beli su sa odličnom igrom nastavili i u nastavku igre, a Kinzi je odmah pogodio za dva poena, a nastavili su za njim Lovernj, Musli i Milutinov za najveću prednost – 28:19 kada je Željko Obradović primoran da traži tajm aut.

Nakon pauze Fenerbahče vezuje seriju od 9:0. Seriju Fenera prekinuo je Lovernj (32:28), a problem za Partizan bila su rana četiri faula Muslija. Partizan potom uzvraća serijom 6:0 trojkom Bogdanovića i poenom Loverenja za 38:30.

3/4 – Gosti su odlično otvorili drugo poluvreme i vezali pet poena trojkom Bogdanovića i košem Preldžića za 40:35. Posle dva minuta nastavka, trener Duško Vujošević je isključen pošto je zadobio drugi tehnički faul, pa je morao da napusti klupu.

Nakon što je Gagić dobio takođe tehničku ličnu i tada je usledilo nezadovoljstvo sa tribina, a navijači su sa tribina počeli da ubacuju sitne predmete zbog čega je usledio kratak prekid i tajm aut.

Sudije su na drugoj strani odmah ‘vratile’ tehničku i što je bilo još bitnije, to je bio pet lični faul Kleize. Precizan je bio Kinzi za 45:40.

Potom je usledila čvrsta igra na obe strane uz konstantan rezultatski egal. Igra  iz reketa održavala je crno-bele, pogađali su Milutinov i Lovernj, ali su na drugoj strani raspoloženi i precnizni bili Mekejleb i Bjelica.

Bogdanović je pogodio trojku za prvu ozbiljniju prednost gostiju – 55:60, a u poslednjem napadu je Lovernje pogodio dva bacanja za 57:60.

4/4 – Gosti su u poslednjoj deonici postepeno preuzimali kontrolu trojkom Preldžića, košem Kenana za 61:65. Bogdanović je pogodio i petu svoju trojku za najveću prednost gostiju 68:61.

Do kraja je Fenerbahče demonstrirao svoju silu i pokazao da je ipak kvalitetniji protivnik, dok crno-beli nisu imali snage da se suprotstave.  Igralo se koš za koš, ali je na kraju ipak presudio kvalitet gostiju za konačnih

 

Dobre veesti za navijače Partizana su da je Kinsi spreman za meč, kao i Milutinov, Vesterman i Bogdanović, koji su imali lakše povrede.

Turski tim koji sa klupe predvodi Željko Obradović nije poražen ni na jednom zvaničnom meču ove sezone, a u prošlom kolu deklasirao je CSKA 86:60 i potvrdio da ove sezone cilja visoke domete u svim takmičenjima.

Između dva poraza na strani, od Barselone i Budiveljnika, Partizan je razbio Nanter kod kuće (73:43), a sada ponovo igra pred svojim navijačima, pred kojima su padale ekipe najvećeg evropskog kalibra.

Obradović je 11 puta vodio ekipe protiv ’svog’ Partizana i ima skor od osam pobeda i tri poraza.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter