0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

Simonović: Ovaj tim ima veliku perspektivu

Objavljeno: 08.11.13 u 10:52
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Crvena zvezda je opet u igri! Posle dva nesrećna poraza protiv Lokomotive Kubanj i Panatinaikosa, kao i loše partije protiv Makabija u Tel Avivu, crveno-beli su trijumfovali u napetom meču u španskoj Vitoriji i osvojili prve bodove u Evroligi. U izuzetno uzbudljivom duelu, Zvezda je srušila Laboral Kuću (73:63) i ostala u trci za plasman u TOP 16 Evrolige.

Kapiten trofejnog kluba sa Malog Kalemegdana Marko Simonović bio je presrećan posle prve pobede crveno-belih u Evroligi od sezone 1999-2000.

-Pokazali smo karakter, kao i da smo ozbiljan tim sa velikom perspektivom. U Vitoriji smo odigrali tešku utakmicu, ali smo uspeli da nametnemo ritam i, u odnosu na duele sa ekipama Panatinaikosa i Budućnosti, sve vreme kontrolišemo utakmicu. Demarkus Nelson je odigrao sjajan meč i to je još jedna od stvari koja je presudila, jer on mnogo znači ovoj ekipi – ističe Simonović.

Da li sada verujete da imate šanse da se plasirate u TOP 16 Evrolige, što bi bio ogroman uspeh, maltene ravan senzaciji?

-Stvarno verujem u ovaj tim! Iskreno, ne razmišljamo sada o TOP 16, već samo o nedeljnoj utakmici sa Cedevitom u Jadranskoj ligi, koju moramo da dobijemo pred našim navijačima u “Pioniru” – kaže Zvezdin kapiten.

Na osnovu odličnih partija i rezultata zagrebačkog tima na startu ABA lige, jasno je da je pred vama još jedan ozbiljan izazov.

-Biće to teška utakmica, protiv vrlo iskusne ekipe. Želimo pobedu i hoću da pozovem navijače da dođu u beogradski hram košarke u što većem broju i pomognu nam da dođemo do novog trijumfa u regionalnom takmičenju – završava kapiten košarkaša Crvene zvezde Marko Simonović.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter