0
Evroliga

FOTO:STARSPORT

Čović: Pred nama je još mnogo posla

Objavljeno: 08.11.13 u 17:27
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde Telekom upisali su prvu pobedu u Evroligi ove sezone. Trijumf nad Laboral Kućom još više dobija na značaju ako se obzir uzme činjenica da je zabeležen na teškom gostovanju u Vitoriji i da ja ovo prva pobeda crveno-belih u najelitnijem takmičenju Evrope posle više od 13 godina, odnosno još od 20. januara 2000. godine i duela sa Olimpijom.

Zvezda se pobedom nad Laboral Kućom vratila u trku za plasman u TOP 16 fazu Evrolige, ali predsednik crveno-belih Nebojša Čović odmah spušta loptu na zemlju, jer ne želi bilo kakvu euforiju:

– Kao što nismo previše tugovali i bili suviše razočarani posle nekih poraza u neizvesnim završnicima, tako ni sada nema euforije posle značajne pobede. Ostajemo čvrsto na zemlji svesni da je to bila samo jedna utakmica i da je pred nama još mnogo posla. Fokusiramo se na mečeve koji nam slede, a koji su isto tako jako važni. Ipak, moram da naglasim da za prikazano u Vitoriji stručni štab i igrači zaslužuju sve pohvale – počeo je priču Čović.

Ovaj tim Crvene zvezde bez svake sumnje pokazao je ogroman potencijal, ali je evidentno da ekipa još traži pravu formu i da ima mnogo prostora za napredak. A, za to je potrebno vreme, veliki rad i poverenje. Jer, ništa ne može po principu odmah i sad.

Ipak, i pored činjenica da je obezbeđeno plansko, stabilno poslovanje kluba u ambijentu velike ekeonomske krize, da je organizacija za kratko vreme podignuta na mnogo viši nivo i da je ekipa ove sezone konkuretna sa svim protivnicima i dalje ima onih koji su pored svih ovih podataka skloni kritici. Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović na sve to ima jasnu poruku:

– Normalno je sve ovo što se dešava. I pobede i porazi u situacijama kada smo imali vođstvo. Među nama nema nervoze i nesigurnosti, jer imamo jasnu viziju i delujemo sinhronizovano na svim nivoima. Igrali smo sjajan meč protiv Panatinaikosa, velikana evropske košarke, vodili 15 razlike, ali smo izgubili u produžetku. Pa šta, nije se desio smak sveta? Imali smo pobedu u rukama i protiv Budućnosti, ali smo opet usled nedostatka sreće poraženi. To se u životu zove odrastanje. Mora postepeno da se prođe detinjstvo i pubertet, jer ako to prođemo po ubrzanom sistemu, onda kasnije nastaju veliki problemi. Takvih primera u našoj i evropskoj košarci ima mnogo i mi ne želimo da budemo deo tog miljea. Čuo sam i da su se pojavljivale brojne spekulacije, ali želim svima jasno da poručim da trener Dejan Radonjić uživa apsolutnu podršku uprave kluba. Imamo maksimalno poverenje u njega i u igrače – rekao je prvi čovek crveno-belih i potom dodao:

– Primetno je da ima i mnogo onih koji brinu o nama. Kako radimo, šta radimo, da li pobeđujemo ili gubimo, i da li je za to kriv ili zaslužan naš trener. Sve te stvari su neoboriv dokaz da smo na pravom putu. Čim se toliko bave nama i onim šta radi Crvena zvezda to znači da su svesni našeg kvaliteta. Nama je izuzetno drago zbog toga.

Čović je još jednom ponovio da je za klub koji je pre samo dve i po godine bio praktično pred gašenjem potrebno još malo strepljenja, da su ambicije uvek najveće, a trijumf nad Laboral Kućom dokaz da je Zvezda na pravom putu:

– Moramo da budemo strpljivi. Svi u klubu, počevši od igrača i trenera do rukovodstva, veoma predano rade za ostvarenje zajedničkog cilja. Imamo kratkoročne planove koji se odnose na pojedine utakmice, ali i dugoročnu strategiju koja za osnovni cilj ima da Crvena zvezda Telekom postane stabilan Evroligaš. Za to je pre svega neophodno stvoriti održiv sistem finansiranja po standardima Evrolige koji će omogućiti dovoljan budžet za kreiranje kvalitetnog tima. Ni po koju cenu ne zapostavljamo rad sa našim talentima. Naša pionirska, kadetska i juniorska ekipa pokazuju veliki potencijal, bez poraza su u dosadašnjem toku prvenstva i to je za sve nas veliko ohrabrenje i dokaz da smo na pravom putu. Zaista nismo želeli da od Zvezde napravimo instant proizvod već stabilan klub na zdravim osnovima. Takav naš izbor koji smo napravili 12. avgusta 2011. godine kada smo došli u klub pokazuje se kao ispravan – konstatovao je Čović.

Prvi naredni meč za crveno-bele sa Cedevitom, koji je na programu u nedelju od 17 sati u Pioniru, prema rečima Čovića za Zvezdu ponovo nosi epitet najvažniji. Zato predsednik crveno-belih poručuje:

– Smatram da su igrači i članovi stručnog štaba zaslužili da ih navijači dočekaju u što većem broju i svojom brojnošću ih nagrade za veliku borbenost, dobru igri i veoma važnu pobedu u Vitoriji. Podrška i dodatna energija sa tribina im je neophodna zato još jednom pozivam navijače da dođu u Pionir i pomognu nam da zabeležimo još jednu pobedu – zaključio je Čović.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter