0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Rakić: Jedva čekam da istrčim na teren

Objavljeno: 07.11.13 u 17:53
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Tokom zimskog prelaznog roka FK Crvena zvezda dobiće sigurno dva velika pojačanja iz svojih redova. Reč je o Darku Lazoviću i Đorđu Rakiću koji bi trebali da budu spremni da se priključe ekipi u punom trenažnom procesu tokom zimskih priprema.

Iskusni napadač koji je letos tokom prijateljske utakmice na pripremama u Sloveniji pokidao prednje ukrštene ligamente kolena, već je počeo da trči i za sada oporavak protiče u najboljem redu. Najteži deo, koji svakodnevno podrazumeva naporan i jednoličan trening u teretani bliži se kraju, i uskoro rođenog Kragujevčanina treba očekivati na treninzima ekipe.

„Protekla četiri meseca su bila veoma naporna za mene. Svaki dan od 09:00 pa do 11:30 odlazio sam u teretanu i radio iste vežbe snage. Sada je dosta lakše, jer sam počeo da trčim i verujem da ću brzo biti spreman za povratak na teren. Često odlazim na kontrole, jer je povreda specifična i veoma komplikovana. Nezahvalno je bilo šta prognozirati, ali recimo da bih trebao da budem spreman da pripremni period uradim zajedno sa ostalim saigračima“, rekao je Rakić.

U slučaju teških povreda sportisti imaju problem da se psihički oporave, odnosno da iznesu čitav period rehabilitacije.

„U početku mi je bilo veoma teško. Međutim, ubrzo sam prihvatio situaciju takvom kakva jeste, „namestio“ glavu, razmišljao pozitivno, i uspeo da izguram najteži period. Mogu da kažem da je mnogo lakše biti na terenu, nego van njega“, istakao je iskusni napadač i obrazložio:

„Nemoćni ste da pomognete saigračima bez obzira koliku želju imate. Mnogo toga su moji saigrači izdržali tokom dosadašnjeg dela polusezone, a za sve to vreme bio sam samo posmatrač. Nadam se da ću tokom naredne polusezone, nadoknaditi sve propušteno i pomoći timu da ostvarimo planirane i željene rezultate“, zaključio je Đorđe Rakić.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter