0
Domaći fudbal

Partizan i Zvezda bi mogli da se sretnu u četvrtfinalu Kupa Srbije

Objavljeno: 07.11.13 u 13:12

KUP Srbije

U ponedeljak, 11. novembra 2013. godine, sa početkom u 12.30 sati u Sali „Beograd“ hotela „Hajat“ u Beogradu biće obavljena ceremonija žreba parova četvrtfinala Kupa Srbije u tekućoj sezoni. Utakmice četvrtfinala biće odigrane u sredu, 4. decembra. Ukoliko po završetku regularnog dela susreta rezultat bude nerešen, odmah će se pristupiti izvođenju penala i tako dobiti ime polufinaliste masovnijeg domaćeg takmičenja.

I ovom prilikom klubovi-učesnici, njih osam, biće raspoređeni u dva „šešira“. Na osnovu Uputstva za žrebanje parova u Kupu Srbije, na nivou četvrtfinala, koriste se sledeća pravila koja određuju raspored po „šeširima“:

„U prvi „šešir“ se stavljaju 4 (četiri) listića sa imenima polufinalista Kupa Srbije iz takmičenja za Kup iz prethodne sezone – u ovom slučaju 2012/13. To su bili FK Jagodina, FK Vojvodina, OFK Beograd i FK Javor.

Ukoliko se u četvrtfinale Kupa ne plasiraju polufinalisti iz navedenog prethodnog takmičenja (u ovom slučaju to nije uspeo FK Javor), u prvi „šešir“ se stavljaju preostali polufinalisti iz prethodne sezone i klub na osnovu plasmana sa tabele Jelen Super lige iz takođe prethodne takmičarske sezone 2012/13. (u ovom slučaju, to je FK Partizan, šampion iz prethodne sezone).

U drugi „šešir“ se stavljaju listići sa imenima preostala 4 (četiri) kluba koji su pobedili u osmini finala.

Pristupa se utvrđivanju parova četvrtfinala tako što se najpre izvlači listić iz prvog „šešira“, a potom listić iz drugog „šešira“, te se na taj način utvrđuje odgovarajući takmičarski par. Domaćin na utakmici četvrtfinala je klub koji je na utakmicama šesnaestine finala i osmine finala bio više puta gost od kluba sa kojim čini odgovarajući takmičarski par. Ukoliko su klubovi koji čine odgovarajući takmičarski par istovetan broj puta bili gosti, odnosno domaćini, u treći „šešir“ se stavljaju dva listića sa imenima klubova, a klub sa čijim je imenom listić prvi izvučen biće domaćin.“

Na onovu toga, klubovi-učesnici četvrtfinala Kupa Srbije će na ceremoniji žreba u ponedeljak, 11. novembra, biti svrstani u „šešire“ na sledeći način:

Prvi „šešir“: FK Jagodina, FK Vojvodina, OFK Beograd, FK Partizan

Drugi „šešir“: FK Crvena zvezda, FK Sloboda Point, FK Spartak, FK Donji Srem

Na osnovu dosadašnjeg takmičenja u Kupu Srbije u tekućoj sezoni, poznato je uoči žreba da će FK Jagodina sigurno biti domaćin na utakmici četvrtfinala, jer su u oba prethodna kola bili gosti. Preostalih sedam klubova je do sada po jednom plasman ostvarilo pobedama kod kuće i u gostima.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter