0
Domaći fudbal

‘Disciplinci’ FSS potvrdili suspenzije, Partizan protiv Donjeg Srema bez publike, slede dodatne sankcije

Objavljeno: 07.11.13 u 15:41

Fss-Srara-pazova-900x500

U Beogradu je danas održana sednica Disciplinske komisije FS Srbije, a kojom je predsedavao Slobodan Pajović, predsednik Komisije. Ovom prilikom analizirana su sva dešavanja viđena na utakmici 11. kola Jelen Super lige između Crvene zvezde i Partizana (1:0), odigrane 2. novembra ove godine.

Članovi Disciplinske komisije su detaljno analizirali prispele izveštaje od strane svih službenih lica pomenute utakmice. Na osnovu toga, kao i zaključaka po svim otvorenim pitanjima, odlučeno je da se na putu izricanja odluka zatraže i izveštaji od strane svih nadležnih državnih organa, kao i dopunske izveštaje od strane Crvene zvezde i Partizana, na čemu su insistirali predstavnici oba kluba.

Na današnjoj sednici potvrđene su izrečene mere od strane komesara za takmičenje Jelen Super lige i nadležnih organa Zajednice klubova Jelen Super lige, a na osnovu kojih je izrečena mera suspenzije oba stadiona – FK Crvena zvezda i FK Partizan. To znači da će Partizan utakmicu 12. kola protiv Donjeg Srema, zakazanu za 9. novembar, odigrati bez prisustva gledalaca.

Po završetku sednice, predsednik Disciplinske komisije FSS Slobodan Pajović je izjavio:

„Dogovorili smo se da u cilju donošenja adekvatnih odluka vezanih za izricanje disciplinskih mera sačekamo na dostavljanje zvaničnih izveštaja od strane nadležnih državnih organa – predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, čije je mišljenje od izuzetnog značaja. To smo učinili na osnovu postojećeg Protokola o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova i FS Srbije, a sa željom da prilikom izricanja disciplinskih mera imali kompletiranu dokumentaciju i zvanične izveštaje pomenutog državnog organa. Takođe, izašli smo u susret zahtevu FK Crvena zvezda, koji žele da im se omogući dodatno izjašnjavanje na prispele dopunske izveštaje službenih lica.“

Odluke po ovom pitanju biće donesene na narednoj sednici Disciplinske komisije FS Srbije, zakazane za sredu, 13. novembar 2013.

hotsport.rs/fss.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter