0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Komesar za bezbednost crveno – belih tražio odlaganje derbija?

Objavljeno: 06.11.13 u 12:19
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Još uvek ne jenjava priča oko 145. večitog derbija. Realno i ne treba jer ako bi potpuno grozne scene koje smo imali priliku da vidimo bile olako arhivirane sledeći put možemo očekivati da scenario bude u najmanju ruku isti, ali verovatno lošiji i sa težim posledicama.

ali da se vratimo na najnovije informacije vezane za prošli derbi. Naime u javnost su isplivale vesti da je komesar za bezbednost Crvene zvezde Ivan Petrić dva sta pre početka utakmice zahtevao da se derbi ne igra!

Kao razlog je navedeno da crveno – beli nisu uspeli da obezbede dovoljan broj redara iz sada još uvek nepoznatog razloga. Naime, bilo je planirano da redarsku službu sačinjava 724 redara a njih je na stadionu bilo tek 312! Potpuno neverovatno zvuči podatak da je za najveću svetkovinu srpskog fudbala bilo 412 redara manje od nepohodnog.

Zbog svega navedenog komesar za bezbednost Crvene zvezde tražio je da se derbi odloži i ne igra, a svoj zahtev obrazložio je i pismenim putem. Takođe, samo dva časa pre početka utakmice, zbog evidentnih bezbednosnih propusta organizatora utakmice, zasedao je krizni štab većalo se da li derbi da se odloži za neki drugi termin.

Na kraju je odlučujući bio glas policije koja je preuzela najveću odgovornost i derbi je ipak odigran. Zašto i kako je do svih propusta u organiziaciji došlo tek ostaje da se vidi, ali kako vreme odmiče čini se da je samo pukom srećom izbegnuta katastrofa znatno većih razmera.

hotsport.rs/večernjenovosti

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter