0
Evroliga

FOTO: STARSPORT

Evroliga kaznila Zvezdu

Objavljeno: 06.11.13 u 15:55
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Disciplinska komisija Evrolige kaznila je danas košarkaški klub Crvena zvezda sa 12.000 evra zbog nesportskog ponašanja navijača, ubacivanja tvrdih predmeta na teren i upotrebu lasara na utakmici trećeg kola D grupe protiv Panatinaikosa.

Evrolige je ovaj put samo novčano kaznila Crvenu zvezdu zbog činjenice da je ovo prva kazna za klub ove sezone, nakon što je izrečeno upozorenje posle meča sa Lokomotivom Kuban u Beogradskoj areni.

„Ono što bi trebalo da zabrine sve one koji vole Zvezdu je podatak da je klub upozoren da ukoliko se ovakav ili sličan incident ponovi disciplinski sudija će obzir uzeti razmatranje da Crvena zvezda bude kažnjena igranjem jedne ili više utakmica pred praznim tribinama. Kao argument za ovako drakonske kazne uzete su u obzir i prošlogodišnje sankcije crveno-belih u Evrokupu. Naime, za četiri kazne u Evrokupu prošle sezone Zvezda je bila primorana da plati 34.500 evra“, navodi se na sajtu crveno – belih.

Klub sa Malog Kalemegdana apeluje da se u budućnosti navija fer i sportski, bez upotrebe pirotehničkih sredstava, lasera i ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, jer to može dovesti do nesagledivih posledica za klub.

„Finansijske kazne kreću se u rasponu od 10.000 do 100.000 evra, a u slučajevima kada se incidenti ovakvog i sličnog tipa ponavljaju, sankcije mogu biti od igranja utakmica pred praznim tribinama, preko oduzimanja bodova do isključenja iz takmičenja na godinu dana“, upozorili su crveno-beli.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter