0
Intervju

FOTO:HOTSPORT.RS

Deset pitanja za Emira Bekrića

Objavljeno: 06.11.13 u 18:39
FOTO:HOTSPORT.RS
FOTO:HOTSPORT.RS

Retko ko kod nas nije odgledao trku Emira Bekrića u finalu Svetskog prvenstva u Moskvi kada je na 400 metara sa preponama osvojio veliku bronzanu medalju za Srbiju. Tada su svi mogli da primete neverovatno količinu emocija koju Emir nosi u sebi, kao i neizmernu pozitivnu energiju koji širi gde god da se pojavi.

Vedar i uvek nasmejan Emir je između treninga i velikog broja obaveza izdvojio vreme da nam odgovori na deset pitanja upravo oniliko koliko je u moskovskom finalu pretrčao prepona.

Koliko je teško baviti se atletikom u Srbiji?

– Atletika je kraljica sportova i kao takva zahteva ogroman rad i trud uz jos veća odricanja. Stanje u srpskoj atletici nije na nivou koji Srbija zaslužuje ali posle uspeha u Moskvi mogu da kažem da stvari dolaze na svoje mesto.

Šta ti prolazi korz glavu kad se setiš finalne trke u Moskvi?

– Uspeh u Moskvi je zaista istorijski i ostaće mi u najlepšem sećanju, naročito zbog nestvarnog finiša koji me je doveo do medalje. Dosta poučnih stvari sam naučio na tom takmičenju koje će mi značiti dalje u budućnosti.

FOTO:HOTSPORT.RS
FOTO:HOTSPORT.RS

Kakvi su ti dalji planovi, koji je sledeći izazov?

– 400 metara sa preponama je zaista zahtevna disciplina. Od vas traži da budete skočni, brzi, izdržljivi, da poznajete tehniku pretrčavanja i da budete snažni. Imam dosta mesta za napredak i ta ćinjenica me izuzetno raduje. Želim da poradim na ovim segmentima i da spreman dočekam EP u Cirihu sledeće godine.

Čest si učesnik humanitarnih akcija koliko te to ispunjava?

– Uvek se rado odazivam bilo kakvom vidu humanitarnih akcija. Maksimalno sam ispunjen i srećan kada znam da i ja mogu da pomognem drugima i da im makar malo ulepšam život. Što više dajete to ste bogatiji!

Ko ti je sportski uzor?

– Slobodno mogu da kazem da je moj uzor Novak Đoković. Ne samo kao sportista već, kao ličnost. Kompletna je osoba i najbolji je Ambasador naše zemlje.

FOTO:HOTSPORT.RS
FOTO:HOTSPORT.RS

Koji je najbolji savet koji si dobio od kad si počeo da se baviš atletikom?

– Ne mogu da odvojim nijedan posebno ali mogu par. Čvrsto verujte u svoje snove, hrabro koračajte ka njima. Život pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova. Sve je moguće ako se samo usudimo da zakoračimo u prag nepoznatog.

Kakva ti je ishrana i da li si gurman?

– Vrlo sam rigorozan po pitanju ishrane, a oduška dajem samo nedeljom.

U tvojoj disciplini Edvin Mozes je verovatno neprevaziđen. Da li si gledao njegove trke?

– Mozes možda nije aktuelni svetsku rekord ali sigurno jeste najveći 400 preponaš svih vremena. Bio je nepobeđen 9 godina 9 meseci i 9 dana, pa sad recite da li verujete u slučajnost?

Kojom atletskom disciplinom bi se još bavio?

– Da nisam preponaš bio bih troskokaš! Mnogo me privlači ta disciplina! Izuzetno je zahtevna i pred izazov za mene..

Šta možeš da poručiš našim čitaocima?

– Bavite se sportom. On će vas izvesti na pravi put, oblikovaće vas u kvalitetnu ličnost. Upoznaćete nove ljude i obići mnoga interesantna mesta. I naravno, budite nasmejani i pozitivni!

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter