0
ATP

Troicki na terenu tek u junu

Objavljeno: 05.11.13 u 15:09

troicki

Kako saznaje B92, sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS)  smanjio je Viktoru Troickom suspenziju sa 18 na 12 meseci, što znači da će se Viktor vratiti na teren u julu naredne godine.

„Videćemo da li možemo nešto da promenimo, ali u ovom trenutku nismo previše optimistični“ – rečeno je za B92 u Viktorovom štabu.

Troicki je Sudu u Lozani uputio žalbu povodom suspenzije Međunarodne teniske federacije zbog kršenja antidoping pravila, ali ona nije do kraja usvojena, već je kazna samo smanjena.

Lošu vest prvi je nagovestio Janko Tipsarević, koji se oglasio na svom Tviter profilu: „SRAM VAS BILO!!!!!!SRAM VAS BILO BRE!!!!“

Podsećanja radi, Troicki je suspendovan 25. maja ove godine jer na turniru u Monte Karlu nije dao traženi uzorak krvi. Saslušanje pred Sudom u Lozani imao je 9. oktobra, a nepun mesec kasnije doneta je i konačna odluka. “Slučaj Troicki“ najverovatnije će dovesti do promene u antidoping pravilima ITF.

„Verovatno će se pravilo promeniti. Kada igrač odbije ili ne da uzorak, kontrolor za doping trebalo bi da ponudi teniseru šansu da razgovara sa supervizorom turnira koji će mu objasniti njegova obaveze. Mislim da je pošteno reći da je na tu buduću promenu najviše uticao slučaju Troickog“ – rekao je antidoping menadžer ITF Stjuart Miler nedavno za Si-En-En.

Ova vest je svakako loša i po našu Dejvis kup reprezentaciju pošto Bogdan Obradović definitivno neće moći da računa na Troickog za finalni duel protiv Češke, koji je na programu od 15. do 17. novembra u Beogradu, a dodatnu glavobolju mu zadaje i povreda stopala Janka Tipsarevića.
hotsport.rs/B92

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter