0
Domaći fudbal

FOTO:STARPSORT

Stojanović: Bili smo spremni na sve Partizanove varijante

Objavljeno: 05.11.13 u 18:35
FOTO:STARPSORT
FOTO:STARPSORT

U direktnom duelu sa najvećim konkurentom za titulu fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su minimalnu, ali veoma važnu pobedu. Pored osvojena tri boda u najvažnijem susretu u srpskom fudbalu, crveno-beli su dodatno podigli samopouzdanje i atmosferu u ekipi, smanjili su bodovni zaostatak na jedan bod čime je psihološki pritisak prebačen na drugu stranu Topčiderskog brda. Do kraja jesenje polusezone ostalo je još četiri kola, nakon kojih će biti poznato ko će sa oreolom najboljeg tima domaćeg šampionata otići na zimsku pauzu.

Treneru Slaviši Stojanoviću, koji je nadmudrio kolegu iz suprotnog tabora u prethodnom kolu, pao je veliki teret sa leđa u trenutku kada je Milorad Mažić odsvirao kraj utakmice, o čemu svedoči i sada več „čuveni“ sprint ka tunelu odmah posle poslednjeg sudijskog zvižduka.

„Jednostavno nisam mogao da kontrolišem emocije. Želeo sam na trenutak da se osamim, i da popričam na brzinu sam sa sobom. Bila je velika tenzija na terenu i na tribinama, i zbog toga sam otrčao u tunel. Nema govora o tome da nisam želeo da se pozdravim sa trenerom iz rivalske ekipe. Poštujem svakog kolegu, i ne postoji nijedan sa kojim se nisam pozdravio i razmenio viđenje posle utakmice. Ne postoji zaista, ni najmanji problem u tom smislu, sačekao sam Rašovića, kasnije smo razgovarali i na putu do Medija centra gde se održava konferencja. Nisam to uradio na velikoj sceni, „pred kamerama“, ali jesam odmah po završetku meča“ – istakao je Stojanović.

Mladi stručnjak na klupi crveno-belih odlično se pripremio za okršaj u derbiju. Naravno da treba uzeti u obzir i to da su na terenu igrači Crvene zvezde sproveli njegove zamisli u delo, što je sve zajedno, dovelo do toga da Crvena zvezda ostvari trijumf nad komšijama.

„Crno-beli su imali dosta rotacija u timu u poslednje vreme. Skautirali smo sve igrače koji su igrali u poslednjih četiri, pet utakmica i bili spremni na sve varijante. I mi njih i oni nas dobro poznaju, tako da nije bilo prostora za velika iznenađenja. Plan pred meč, očekivanja i sve drugo može da se promeni u trenutku, zbog čega uvek kao trener morate biti spremni da reagujete u datom momentu“ – rekao je Stojanović.

Šef stručnog štaba tima iz Ljutice Bogdana, odlučio se da pre Mrđe šansu dobije Kasalica. Bez obzira što je Mrđa u odličnoj golgeterskoj formi, priliku da započne utakmicu dobio je crnogorski reprezentativac, prvenstveno zbog svojih defanzivnih karakteristika.

„Ninković je bio taj koji je bio zadužen za kreaciju iza napadača, zbog čega nam je na boku bio potreban brz igrač koji može da odigra defanzivniju ulogu. Veliki deo posla odradio je na sredini terena i Goran Gogić. On je momak koji malo priča, a puno radi, i to veoma kvalitetno i predano, i veoma sam srećan zbog njegovog učinka u derbiju.“

Odbrane oba tima su bile osporavane pred duel na Marakani, međutim ispostavilo se neopravdano. Podatak da je tokom 90 minuta bilo tek nekoliko šuteva u okvir gola, najbolje svedoči o pogrešnoj percepciji pred meč.

„Napravili smo dobar blok. Ispred uže odbrane postavili smo nekoliko „filtera“ kroz koje nije bilo lako proći, tako da su štoperi bili rasterećeniji. Takođe, nisu mnogo komplikovali, bili su organizovani, disciplinovani i agresivni“ – pohvalio je svoje izabranike bivši selektor Slovenije.

Vremena za slavlje u fudbalu nema, u pobedi nad najvećim rivalom uživalo se tek jedan dan. Sledi novi veliki izazov, meč na Vračaru, protiv ekipe Rada.

„Čeka nas susret od izuzetnog značaja. Primakli smo se na jedan bod od prvog mesta i želimo da pobedimo. Čuo sam da Zvezda uvek slabije igra utakmice posle derbija. Međutim, ne smem da mislim na to, već samo kako da osvojimo nova tri boda. Rad je popravio formu, pobedili su nekoliko teških utakmica, i sigurno nam neće biti lako“ – zaključio je Slaviša Stojanović.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter