0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Radenović: Napravili smo previše grešaka

Objavljeno: 05.11.13 u 14:29
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Dvorana Morača ponovo je bila kobna za košarkaše Crvene zvezde. Posle velike drame u finišu meča crveno-beli su poraženi od ekipe Budućnosti rezultatom 62:60.

Tako se još jednom potvrdila činjenica da je Podgorica za Zvezdu veoma neugodno gostovanje. Crveno-belima je u značajnoj meri nedostajao bolji šut za tri poena, pošto su iz 12 pokušaja bili samo jednom precizni van linije 6.75.

Takođe, Crvena zvezda Telekom je imala čak 16 izgubljenih lopti, bila je inferiornija u skoku pa je Morača ponovo ostala neosvojiva.

„Bila je zaista velika borba. Iako smo imali vođstvo od pet poena prednosti četiri minuta pre kraja, nismo uspeli da ga sačuvamo i meč rešimo u našu korist. Opet smo igrali neizvesnu završnicu i ponovo nam je u finišu nedostajalo i malo sreće“, počeo je priču Ivan Radenović, a potom dublje analizirao razloge poraza.

„Bilo je dosta segmenata igre koji su odlučili pobednika. Tu pre svega mislim na naš slabiji defanzivni skok sa kojim smo imali problema naročito u prvom poluvremenu. U drugom poluvremenu smo imali dosta izgubljenih lopti, napravili smo previše grešaka. Takođe, ni šut nas nije služio, promašili smo dosta otvorenih šuteva, a dobar deo zasluge za to pripada veoma teškim uslovima u dvorani. Parket je bio klizav, lopta takođe, ali ne želim da to predstavim kao neki alibi, jer su u istim uslovim igrali i igrači Budućnosti kojima čestitam na pobedi. Utakmicu smo izgubili pre svega zahvaljujući našim greškama. Nismo odigrali kvalitetnu završnici, nismo imali strpljenja da izgradimo kvalitetan napad, a pri rezultatu 55:58 greškom u odbrani primili smo trojku i tako ušli u egal utakmicu. Sve to je domaćinu dalo krila u finišu.“

Košarkašima Crvene zvezde predstoji novo teško gostovanje u Vitoriji protiv ekipe Laboral Kuća, a pre utakmice više nego naporan put. Naime, crveno-beli se u Beograd vraćaju u utorak uveče, a već u sredu rano ujutru putuju za Španiju letom preko Frankfurta do Bilbaa, a onda autobusom do krajnjeg odredišta.

„Nema sumnje da će biti naporno, ali mi moramo da odigramo na najvišem mogućem nivou i pokušamo da dobijemo taj meč. Ekipa iz Vitorije ne igra na nivou na kom smo navikli i učinićemo sve da napravimo iznenađenje i zabeležimo prvu pobedu u Evrololigi“, istakao je Radenović.

hotsport.rs/kkcrvenazvezda.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter