0
ATP

Novak ponovo bolji od Federera u tri seta

Objavljeno: 05.11.13 u 23:34

djokovic-novak-pariz

U roku od tri dana Novak Đoković je i drugi put savladao Rodžera Federera odnosno posle polufinala Pariza srpski teniser je savladao Švajcarca i u 1. kolu grupe B završnog turnira u Londonu i to sa 2:1, po setovima 6:4, 6:7(2), 6:2, posle dva sata i 22 minuta igre.

Nakon izjednačene igre u prvom setu u kojem je prva brejk lopta viđena tek u devetom gemu, ali kako Federer nije uspeo da je iskoristi to mu se osvetilo već u narednom u kojem je Novak realizovao drugu od dve vezane set lopte za vođstvo od 1:0.

Nakon haotičnog drugog seta u kojem su se najpre poređala tri brejka jedan za drugim sredinom tog dela igre i vraćanja Novaka u njega nakon izjednačenja na 5:5 pobednika je morao da odluči taj-brejk u kojem se daleko bolje snašao Švajcarac. Svakako bi trebalo napomenuti da je Novak u drugom setu imao dosta problema sa balansom, ali i sa servisom koji ga nikako nije služio.

Ali, kada je servis propradio u trećem setu više nije bilo dileme pošto je ritern bio na ustaljeno visokom nivou. Dva brejka, jedan u prvom i drugi u petom gemu otklonila su sve dileme oko pitanja pobednika.

Novak je tako došao do 15. trijumfa u 31. meču protiv Federera sa kojim bi mogao eventualno da se sastane tek u finalu ovog takmičenja ukoliko obojica dođu do te faze takmičenja. I jedan i drugi će svoje mečeve 2. kola igrati u četvrtak, ali još uvek nije poznato protiv koga, jedan će na Gaskea, a drugi na Del Potra.

Tok meča:

Treći set:

5:2 – Federer uspeva da makar malo prioduži meč i tako primora Novaka da servira za pobedu

4:1 – Još jedan brejk Đokovića koji se sada nalazi veoma blizu nove pobede nad nekada svojim najvećim rivalom

2:0 – Novak uspeva da potvrdi brejk, uz dosta muke, ali na kraju ipak dolazi do prednosti od 2:0

1:0 – Već u prvom gemu trećeg seta Novak još jednom oduzima servis gem svom protivniku i stiče malu prednost

Drugi set:

6:7 – Prvi do mini brejka dolazi Federer, ali već u sldećem poenu Novak dolazi do izjednačenja (1:1). Ponovo Švajcarac prvi dolazi do određene prednosti pošto je u petom poenu oduzeo servis Novaku, da bi potom u šestom loptica posle Federerovog udarca liznula liniju za prednost od 4:2. Usledila su još dva poena za za Federera koji je potom iskoristio prvu set loptu za izjednačenje u setovima.

6:6 – Igraće se taj-brejk

6:5 – Novak uzima i 11. gem i prebacujke pritisak na protivnika

5:5 – Vraća Novak brejk u 10. gemu pa se u samu zavrpnicu drugog seta ulazi u potpunom egalu

3:4 – Samo se učinilo da je Novak u psihološkoj prednosti, da nije tako dokazao je naš teniser koji je izgubio svoj servis gem bez osvojenog poena

3:3 – Đoković odmah uzvraća brejk i dolazi do izjednačenja. Sada je psihološka prednost na njegovoj strani

2:3 – Rodžer Federer pravi prvi brejk u drugom setu i to nakon što je Novak u petom gemu imao prednost od 40:0, ali ponovo su se pojavili određeni problemi sa vidom kod srpskog tenisera

1:1 – Novak u drugom gemu drugog seta propušta dve brejk prilike

Prvi set

6:4 – Već u narednom gemu Švajcarcu se osvetila propuštena prilika. Federer je u 10. gemu napravio četiri neiznuđene grešeke i tako praktično poklonio Novaku brejk izbacivši četiri forhenda u aut

5:4 – Prvi je do prilike da oduzme servis rivalu došao Švajcarac, ali je na brejk lopti bekendom lopticu ispucao u aut. Veliku pomoć imoa je i od Đokovića koji je u ovom gemu odservirao dve duple greške

4:3 – Sve po starom, ni brejkova, ni prilka za brejk

2:2 – Nakon četiri odigrana gema ne da nema brejkova već ni prilika da igrači protivniku oduzmu servis

1:0 – Đoković lako osvaja svoj prvi gem i dolazi do početne prednosti od 1:0

Samo tri dana nakon 30. međusobnog duela u kojem je Novak Đoković u polufinalu Mastersa u Parizu posle preokreta došao do 14. pobede u duelu protiv Rodžera Federera dva tenisera će ponovo odmeriti snage i to u 1. kolu grupe B završnog ATP turnira koji se održava u Londonu.

Zanimljivo je da se dva bivša broja jedan ove godine do tog pariskog duela ove godine uopšte nisu sastajali odnsono da im je do tog meča poslednji dvoboj bio onaj održan upravo u gralvnom gradu Engleske pre 12 meseci koji je pripao Đokoviću rezultatom 2:0, po setovima 7:6, 7:5.

Novak na ovom turniru brani 1500 bodova osvojenih prošle sezone, ali čak i da uspe u tome minimalne su šanse da se vrati na prvo mesto na ATP listi pošto Rafaela Nadala posle današnje pobede nad Davidom Fererom od tog cilja deli smao još jedan trijumf.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter