0
Evropske lige

Erikson nagovorio Abramoviča da kupi Čelsi, a ne Totenhem

Objavljeno: 05.11.13 u 18:03

erikson-abramovic

Nakon otkrića, koje je obelodanio u svojoj autobiografiji, da je bio na korak od preuzimanja Mančester Junajteda Sven Goran Erikson je u istoj knjizi ispričao detalje o kupovini Čelsija od strane ruskog tajkuna Romana Abramoviča.

Šveđanin je otkrio da se Abramovič 2003. godine kolebao između Totenhema i Čelsija, a da je ključnu ulogu u njegovoj odluci imao upravo on sa svojim savetom.

„Roman je hteo da kupi klub u Rusiji. Bio sam sa njim u dva ili tri ruska kluba, ali se on onda predomislio i rekao da želi jedan da kupi neki od londonskih timova, Čelsi ili Totenhem, nazvao me je i pitao za koga da se odluči. Savetovao sam ga da kupi Čelsi jer je trebalo da promeni samo polovinu tima, dok je u Totenhemu morao da zameni kompletan igrački kadara“ – napisao je Erikson u svojoj autobiografiji.

Zanimljivo je da je Erikson u nekoliko navrata bio na korak od preuzimanja klupe Čelsija, ali da nikada nije postao menadžer „plavaca“ i pored svog prijateljskog odnosa sa Romanom Abramovičem.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter