0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Zvezda: Prebacivanje krivice neće rešiti problem

Objavljeno: 04.11.13 u 15:47
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Fudbalski klub Crvena zvezda danas je najoštrije osudio nasilje na 145. „večitom“ derbiju, ali i sve one koji, kako se navodi, pokušavaju da podele i prebace krivicu.

Crveno-beli ističu da su u neredima tokom utakmice učestvovali isključivo navijači Partizana.

„Prvi incident napravili su dva sata pre početka meča kad je jedan od njih ušao na teren želeći da se obračuna sa padobrancima, zatim smo bili svedoci tuče između dve frakcije navijača Partizana tokom koje je intervenisala i Žandarmerija.

Najteži incident dogodio se u drugom poluvremenu kad su navijači sa južne tribine uzrokovali požar (onemogućavajući
vatrogasce da ga ugase) koji je izazvao veliki prekid meča a mogao je i konačno da prekine utakmicu“, ističe se u saopštenju.

Klub iz Ljutice Bogdana navodi da prebacivanje krivice „neće dovesti do rešenja stanja koje je svakako alarmantno“.

„FK Crvena zvezda neće dozvoliti da takav stav dela javnosti i nadležnih funkcionera dovede do eventualnog kažnjavanja našeg kluba suspenzijom stadiona ili igranjem bez publike, što bi mogao da bude konačan cilj ovakvog scenarija. Očekujemo od nadležnih fudbalskih i državnih organa da ne podlegnu takvom načinu razmišljanja i pritiska već da odluke donose na osnovu činjenica koje je čitava Srbija, sa zgražavanjem, gledala tokom utakmice“, navode crveno-beli.

Iz Zvezde su poručili i da neposredni akteri derbija zaslužuju sve pohvale za ponašanje i činjenicu da ničim nisu doprineli pomenutim incidentima.

Ranije danas komesar za takmičenje Superlige Vladimir Bulatović suspendovao je stadione Partizana i Crvene zvezde do donošenja konačne odluke povodom incidenata na „večitom derbiju“.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter