0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: STARSPORT

Uživo: Zvezda pala u finišu (KRAJ)

Objavljeno: 04.11.13 u 22:30
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Podgorici od ekipe Budućnosti rezultatom 62:60 (16:18, 16:13, 15:11, 15:18) u poslednjem meču šestog kola ABA lige. 

Ključni momentan meča desio se deset sekundi pre kraja meča, kada je Šehović posle dva promašaja sa linije bacanja ostvario ofanzivni skok i izborio nova bacanja, koja su na kraju bila i presudna.

Najbolji akter meča bio je Šehović sa 16 poena, dok su Akindele i Ćapin ubacili po 12 koševa, dok su u taboru Crvene zvezde Marjanović sa 13 i Šilb sa 10 bili bolji od ostalih.

Budućnost je ovom pobedom došla do treće pobede u nizu i sada ima skor od 4 pobede i dva poraza, dok je Zvezda izgubila posle četiri trijumfa u nizu.

Izabranici Dejana Radonjića nisu uspeli da prekinu tradiciju i posle osam i po godina slave u hali „Morača“, i sada imaju učinak od četiri pobede i dva neuspeha.

Tekstualni prenos:

4/4 Crveno-beli su u odlučujućoj četvrtini odigrali najbolje u meču i na samom startu preokrenuli rezultat i stekli prednost od pet poena preko Dženkinsa, Nelsona, Marjanovića i Lazića – 52:57. Tada Dženkins faulira Šehovića na liniji za tri poena, a najbolji igrač Budućnosti pogađa sva tri slobodnja bacanja za 55:57.

U slederćem minutu isti igrač pogađa za tri poena za 58:58 kada je Dejan Radonjić primoran da zatraži tajm aut. Potom je usledio niz grešaka na obe strane i novi tajm aut na minut do kraja, a završnica je ipak pripala domaćima. Iako je pri rezultatu 61:60 Šehović promašio oba slobodna bacanja, uspeo je da uhvati loptu posle drugog, da bi potom ponovo bio fauliran. Iz nova dva pokušaja bio je precizan za 62:60.

3/4 Prvi poen u nastavku bio je posle tehničke greške svirane Branku Laziću zbog simuliranja, da bi posle lopte sa strane Ćapin pogodio svoju prvu trojku, iz četvrtog pokušaja, za najveću prednost svog tima na meču – 36:31.

Slično kao i u meču sa Panatinaikosom, Zvezda je loše otvorila treću deonicu i dozvolila domaćem timu da serijom od 7:0. Brzo se Zvezda vraća u meč, pošto je Blažič sa četiri vezana poena smanjio na 37:35.

Potom ponovo sledi mini serija domaćih koji preko raspoloženog Akindelea koji vezuje pet poena dolaze do prednosti – 43:37.

Poluvreme koš prednosti za Podgoričane u izuzetno neizvesnoj utakmici. Inače, u hali se nalazi i solidan broj navijača tima iz Beograda, koji pesmom pruža podršku svom timu.

Finiš treće deonice takođe je pripao domaćima, koji su trojkom Šehovića ponovo otišli na +5 – 47:42.

2/4 U drugoj deonici nastavljena je ujednačena igra, igralo se koš za koš, a domaći su dali gas i od 15. minuta prvi put poveli sa tri koša prednosti 30 – 27. U taboru Zvezde, Marjanović je ubacio sedam uzastopnih poena za svoj tim i uspeo da održava korak.

Pred odlazak na pauzu, crveno-beli su vezali četiri poena preko Nelsona, ali je u poslednjim sekundama Popović pogodio za minimalnu prednost domaćih – 32:31.

1/4 Zvezda je mnogo bolje otvorila meč i brzo došla do prednosti od šest poena preko Nelsona, Marjanovića i Šilba. Ipak, domaći su se konsolidovali i preko Šehovića i Akindelea dolaze na 9:5. Domaći su potom zahvaljujući Vitkovcu i Kolemanu uspeli da privremeno povedu 12:11, ali je Crvena zvezda potom koševima Blažiča na prvu pauzu otišla sa prednošću – 18:16.

Tekstualni prenos:

Košarkaši Crvene zvezde pokušaće u podgoričkoj ‘Morači’ (20.30) da posle osam godina pobede domaćina Budućnost, u poslednjem meču šestog kola ABA lige.

Crveno-belima će pored tradicionalno neugodnog protivnika, večeras problem predstavljati i umor, pošto je utakmica u Podgorici došla samo tri dana nakon teškog duela sa Panatinaikosom u Beogradu u Evroligi.

Podsetimo, trener Beograđana Dejan Radonjić proveo je u Budućnosti ukupno 13 godina i u tom periodu je ostavio dubok trag kao igrač, ali kao i trener Podgoričana.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter