FOTO:STARSPORT
in , ,

KK Partizan pomaže deci sa dijabetesom

 

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Košarkaški klub Partizan predstavio je nastavak Evroliginog projetka „Jedan tim“ (One team) u sklopu kojeg će se deca obolela od dijabetesa uključivati u sport. 

Projekat se nastavlja od utorka i ova faza će trajati 12 nedelja, tokom kojih će biti održane kreativne radionice, treninzi i druženje sa igračima, kao i odlasci na utakmice.

Partizan se u projekat „Jedan tim“ uključio novembra prošle godine i do sada je radio sa decom bez roditeljskog staranja iz doma „Drinka Pavlović“, a ovog puta će biti uključeni deca iz udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug“.

„Jako sam srećan što cu biti ambasador ovog sjajnog projekta. To mogu da kažem jer sam imao priliku da vidim kako izgleda Jedan tim kada se radio program sa decom bez roditeljskog staranja i jako mi se dopalo. Mislim da je ideja da se putem košarke pomogne deci i da se na taj način motivišu sjajna i jedva čekam da se vidim sa mališanima iz ‘Plavog kruga’ na terenu“, rekao je Milosavljević.

Iz udruženja „Plavi krug“ poručili su da je nezimerna čast što je Partizan odlučio da se usmeri ka deci koja boluju od dijabetesa.

„Neizmerna nam je čast i zadovoljstvo što je KK Partizan odlučio da projekat ‘Jedan tim’ usmeri ka deci koja žive sa dijabetesom. Na taj način predstavnici One team-a su pomogli našem udruženju da osvetli problem koji evidentno postoji, a to je nedovoljna svest da je deci sa dijabetesom fizička aktivnost i bavljenje sportom potrebno, čak i kao deo terapije. Takođe, jedan od naših ciljeva je da pokažemo da dijabetes nije prepreka u postizanju sportskih rezultata”, rekla je Tijana Milanović iz udruženja za borbu protiv dijabetesa „Plavi krug“.

Šećernu bolest tip 2 u srbiji ima oko 650.000 ljudi, a još oko 20.000 ima šećernu bolest tip 1.

hotsport.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Kinir bi da kupi svog igrača

Murinjo otkrio zbog čega je najviše zabrinut