0
Domaći fudbal

Delije osnovale Fondaciju za pomoć srpskom narodu i srpskim svetinjama

Objavljeno: 04.11.13 u 19:08

Delije+Sever+delije

Navijači Crvene zvezde osnovali su Fondaciju za pomoć srpskom narodu i srpskim svetinjama.

Na ‘večitom derbiju’, na severnoj tribini Marakane svakom pojedincu podeljen je letak sa obaveštenjem o novoj humanitarnoj akciji Delija, a tekst sa letka prenosimo u celosti:

“Delije, svi znamo da je pojam srpstva neraskidivo vezan za Crvenu zvezdu od njenog osnivanja, kao i za njene navijače od prvih simpatizera do pravih organizovanih navijača. Delije nikada nisu žalile sebe u borbi za svoju otadžbinu, na frontu, na ulici, u humanitarnim akcijama. Svi znamo koliko smo akcija pomoći našem narodu pokrenuli i realizovali prethodnih deceniju i po. Kako bi se nastavilo u tom duhu, još jače i još posvećenije, Delije osnivaju Fondaciju, uz koju će pomoć našem narodu i svetinjama na Kosovu i Metohiji (i drugde) biti aktivnija i veća. Važno je da svako od nas prepozna potrebu da kao i do sada uzme učešća u svakoj od akcija koje budu pokrenute. Fondacija Delije će biti način da Delije kao grupa ostave još veći trag u slavnoj istoriji svoga roda. Kako radili, tako nam Bog pomogao!“

Više informacija o Fondaciji, projektima, načinu i računima na koje možete uplatiti novac, kao i prikupljenim sredstvima, možete pronaći na sajtu www.fondacijadelije.org

Prvi projekat koji će se realizovati kroz Fondaciju jeste obnova manastira Devine Vode na Kosmetu, koji se nalazi na putu Zvečan – Zubin Potok, i za njegov završetak je potrebno sakupiti 500 evra.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter