0
Ostali sportovi

Borovčanin: Problem huligana mora biti ‘nokautiran’

Objavljeno: 04.11.13 u 09:50

borov

Državni sekretar u ministarstvu sporta Nenad Borovčanin izjavio je danas da su neredi na utakmici Crvena zvezda Partizan narušili integritet sporta i predstavljaju poziv državi da pruži „snažan“ odgovor, jer taj problem mora da se „nokautira“.

Odgovor države mora biti snažan, baš onakav kakav je u Britaniji, kada su skinuli zaštitne ograde, uveli dežurne sudije i tužioce i na licu mesta svako ko napravi prekršaj dobio je izuzetno visoku kaznu, rekao je Borovčan gostujući u jutaranjem dnevniku RTS.

Prema njegovim rečima, ako država bude dosledna u tome neće biti šanse da se ovakvi neredi kakve smo videli ponavljaju a ako se to i desi znaće se kakva kazna čeka počinioce.

Borovčanin je rekao da država mora preuzeti svoju ulogu i biti jača od svakog pojedinca, huligana i najavio da će sutrašnji Kolegijum Ministarstva sporta imati kao jednu od glavnih tačaka upavo ova dešavanja.

Kako Borovčanin kaže, važno je da u državi postoji politička volja za rešavanje ovog problema i da ona mora biti „snažna i snažnija“.

Borovčanin napominje da uticaj političara u sportskim savezima i klubovima i njihova uloga mora biti „iskrena“ i moraju uticati da do ovakvih pojava ne dolazi, navodeći i da vođe navijača ne smeju da ostanu ohrabreni posle razgovora sa njima da prave incidente.

Takođe je rekao i da političari u kluboima moraju uticati da rukovodstva klubova ne smeju da prave „dilove“ sa huliganima već da se takvi razdvoje od armija navijača.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter