0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Priveden 41 huligan

Objavljeno: 03.11.13 u 09:31
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Ministarstvo unutrašnjih poslova zabeležilo je niz incidenata u Beogradu koji su se dogodili pre i za vreme fudbalskog derbija između Zvezde i Partizana, a 41 osoba je privedena, prenela je agencija Tanjug.

Tokom incidenata teže i lakše je povređeno više osoba od toga su osam policajci, rečeno je večeras Tanjugu u MUP-u.

Pre i za vreme i po završetku utakmice u službene prostorije policije dovena je 41 osoba od koje su četiri maloletne i 36 punoletnih.

Četiri osobe su privede za krivična dela, a ostali za prekršaje mada je, kako navode u MUP-u, obrada u toku pa je taj broj promenljiv.

Najpre je oko 13 i 30 policija prilikom kontradiverzionog pregleda na stadionu kod atletske staze pronašla 87 navijačkih baklji, a ubzo je jedna osoba privedena zbog sumnje da je izvršila nedozvoljeno držanje droge, rečeno je u MUP-u.

U 14 i 30 na Obenovačkom putu kod Umke navijačku grupu „Hed hanters“ presrela je grupa nepoznatih lica. Zaustavili su saobraćaj i obačanunavali se, a u sukobu su povrđene četiri osobe koje su prevezene na Urgenti centar.

Oko 15 sati na okretnici vozila 18 policija sa Voždovca zaustavila je vozilo beogradske registracije i kog četiri lica našla veću količinu drvenih palica.

Osumnjičeni su uspeli da pobegnu i za njima je raspisana potraga, a vozilo je sat vremena kasnije pronađeno na uglu Bulevara oslobođena i ulice Save Maškovića.

U 15 i 45 u ulici neznanog junaka navijači Partizana kamenicama su gađali policiju.

Oko pola sata pre početka „večitog derbija“ došlo je do sukoba izmedu dve frakcije navijaca Partizana, „Zabranjenih“ i „Alkatraza“.

Na južnoj tribini stadiona navijači crno-belih razmenjivali su baklje i petarde, ali je Žandermerija brzo intervenisala i smirila situaciju.

U 53. miniutu došlo je do prekida utakmice pošto su navijači na južnoj tribini upalili veću količinu navijačkih sredstava.

Nakon završetka utakmice u 20 i 20 sati jedan navijač je pao sa tribine, on je hospitalizovan i u toku utvrđivanje stepena povreda.

Policija navodi i da je u 20 i 55 kamenovan autobus na liniji 46 kome su oštećana stakla.Inače, pobeda u derbiju pripala je Crvenoj zvezdi rezultatom 1:0.

Utakmicu je pratilo oko 40.000 posetilaca.

hotsport.rs/tanjug.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter