0
Ostali sportovi

Održani Dani atletike

Objavljeno: 03.11.13 u 15:40

20131103_144012

Ovog vikenda u hotelu „Šumarice“ u Kragujevcu održani su „Dani atletike“ u organizaciji Atletskog saveza Srbije i trenerske zajednice ASS-a.

Tom prilikom u centru Šumadije okupili su se predstavnici atletksih klubova, saveza i strukovnih organizacija našeg sporta kao i legende srpske atletike Miloš Srejović, Vera Nikolić, Dane Korica…

Dobrodošlicu je poželeo generalni sekretar ASS-a, Slobodan Branković. Dane atletike otvorio je izveštajem o radu u protekloj godini.

Nakon toga usledilo je predavanje predsednika stručnog saveta ASS prof. dr. Dušana Perića koji je trenerima održao predavanje na temu “Mesto sile i snage u treningu atletičara”.

U istom terminu u drugoj sali predsednicima i sekretarima atletskih klubova generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković i Dragan Nikolić izlagali su predavanje o poslovanju atletskih klubova u okvirima zakona o sportu Republike Srbije.

Nakon zajedničkog ručka u popodnevnim satima doc. dr. Dejan Čubrilo specijalista sportske medicine, održao je predavanje na temu “Medicinski pokazatelji dnevne kontrole sportske forme”. Naši isktaknuti treneri : Mirjana Stojanović, Goran Obradović, Nikola Tomasović, Feđa Kamasi, Rifat Zilkić i Dragiša Đorđić održali su predavanja na temu: “Kako smo osvojili evropske i svetske medalje”.

U večernjim satima održana je svečana večera i dodela priznanja najjuspešnijim trenerima u 2013.godini po izboru zajednice atletskih trenera Srbije.

Drugog dana stručni program rada ASS-a za 2014.godinu predstavili su : Slobodan Popović, savezni kapiten, Dragiša Kuzmanović, pomoćnik saveznog kapitena za seniore/ke i Edin Zuković, pomoćnik saveznog kapitena za juniore/ke.

Ivica Možek, komesar za takmičenja ASS-a, predstavio je kalendar za takmičenja u 2014.godini kao i izmene i dopune propozicija za takmičenja u 2014.godini.

ADAS (anti doping agencija Republike Srbije) održala je predavanje o korišćenju savremenih vrsta oporavka i o pravilnoj ishrani sportista. Profesor dr. Dušan Perić i Dragutin Topić koordinator programa dečija atletika sa predstavnicima 31.kluba koji su potpisali ugovor sa ASS-om o sprovođenju projekta dečija atletika održali su predavanje o problemima na koje su klubovi naišli u realizaciji ovog programa.

Posle zajedničkog ručka završeni su ovogodišnji “Dani atletike”.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter