0
TimeOut

FOTO: STARSPORT

Navijači Partizana zapalili tribinu u znak protesta zbog vandalizma na stadionima

Objavljeno: 03.11.13 u 19:18
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Jučerašnji 145. „večiti derbi“ odnosno dešavanja oko i na utakmici nažalost bila su odlična inspiracija kolegama sa sajta Njuz.net koje na satiričan način opisuju društvene fenomene poput onog koji je viđen na stadionu Crvene zvezde.

Jedan od autora sa ovog portala našalio se na račun navijača Partizana koji su tokom drugog poluvremena zapalili vatru na nekoliko mesta na južnoj tribini. Prenosimo vam ceo tekst uz još jednu napomenu da se radi o šali.

Najjaču poruku sa utakmice Crvena zvezda-Partizan poslali su navijači crno-belih koji su izazvali požar na tribinama kako bi iskazali svoj protest protiv sve češćih huliganskih ispada na našim stadionima.

– Huligani se okupirali naš fudbal i morali smo da pošaljemo poruku kojom ćemo iskazati naše neslaganje sa takvim stanjem – rekao je Đorđe Cvetić zvani Psiho.

Prema rečima ovog navijača, nekada su tuče između navijačkih grupa unapred dogovarane i „znao se neki red“.

– Uvek si mogao da mirno dođeš do mesta na kome je tuča zakazana, bez straha da će te neko usput zaskočiti. Danas je sve drugačije, stvari su se otrgle kontroli i mi smo morali da ustanemo protiv onih koji su proterali fer plej sa naših stadiona. Požar koji smo izazvali obasjao je na pravi način našu težnju da živimo u nekom mirnijem društvu u kome ćemo moći normalno da odemo na utakmicu, bodrimo svoj tim, radujem se njegovim pobedama, a da se sa navijačima rivala tučemo u skladu sa viteškim pravilima – kaže Psiho i poziva državu da hitno reaguje i vrati dostojanstvo srpskom fudbalu.

Ovu akciju pozdravili su i najverniji navijači Crvene Zvezde i poručili da će i oni na sledećem derbiju zapaliti tribinu kako bi javno poručili da im je dosta vandalizma na srpskim stadionima.

hotsport.rs/njuz.net

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter