0
Domaći fudbal

Drugi o nama: Derbi u znaku huligana

Objavljeno: 03.11.13 u 21:17

yahoo-derbi

Gotovo 24 sata prošlo je od 145. večitog derbija o kome već verovatno niko ne razmišlja, u svakom slučaje ne iz prizme događanja na terenu. Još jednom smo imali priliku da fudbalske oči sveta budu uperene ka nama i utisak je da smo im još jednom pokazali našu najgoru strani.

Naime, sudeći po izveštajima koji stižu širom zemaljske kugle, fudbal je na beogradskoj Marakani bio u drugom planu.

Tako većina svetskim medija uglavno govori o teroru navijača Partizana nad 40 hiljada gledalaca koji su na stadion došli da uživaju u spektaklu.

Činjenica je da su pomenute i najvatrenije pristalice Crvene zvezde, ali njihova bakljada i vatromet smešten je u kontekst onoga što fudbalsku predstavu čini još boljom.

Takođe svi redom gol Obradovića smatraju poptuno bizarnim.

Tako na primer Yahoo Eurosport po naslovom “Zvezda pobedila Partizan u problematičnom beogradskom derbiju” u tekstu navodi da je sudija Milorad Mažić na deset minuta prekinuo utakmicu dok su dva vatrogansan vozila pokušavala da spreče da se 40 hiljada gledalaca ne uguši dimom.

Sa druge strane Sportige.com navodi da su uprkos tome što su uklonjene stolice navijača Partizana našli načan da privuku pažnju na sebe tako što su napravili prave lomače na tribini, a kao razlog se navodini pokušaj da se drugima upropasti uživanje u utakmici.

I italijanska Gazeta delo Sport prenela je dešavanja sa stadiona Crvene zvezde u video zapisu uz konstataciju da su hiligani bili u centru pažnje.

Ovo naravno da nije prvi put kako smo pokazali praktično divljaštvo na delu i nažalost verovatno nije ni poslednji put, ali možda jeste poslednji put da neko van naših balkanskih prostora uopšte poželi da isprati fudbalska dešavanja u Beogradu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter