0
ATP

Nole skinuo krunu Fereru!

Objavljeno: 03.11.13 u 17:17

Djokovic

Srpski teniserNovak Đoković osvojio je 40. ATP titulu u karijeri pošto je u finalu Mastersa u Parizu savladao Španca Davida Ferera rezultatom 7:5, 7:5.

Videlo se na startu meča da će Ferer biti tvrd orah za našeg tenisera. Španac je prvi došao do brejka i imao je priliku da napravi još jedan, ali se Đoković probudio. Napravio je Nole brejk u 10. gemu, poveo, a potom oduzeo još jedan servis gem protivnika.

Identična slika viđena je i u drugom setu. Ferer dolazi do brejka na startu, vodi tokom celog seta, a onda Đoković u odlučujućim trenucima igra vrhunski tenis i sa dva brejka preokreće i dolazi do 16. Mastersa u karijeri.

Duel dva najbolja tenisera u Parizu trajao je skoro dva seta, a Nole je pobedom na ovom takmičenja sačuvao šansu da kraj godine završi na prvom mestu ATP rang liste.

Pobedniku turnira pripalo 1.000 ATP poena, a turnir se igrao za nagradni fond od 2.646.495 evra.

Već za dva dana Đokovića očekuje novi izazov u Londonu na završnom Mastersu, a u prvom duelu odmeriće snage sa Rodžerom Federerom koga je savladao u polufinalu turnira u Parizu.

hotsport.rs

Tok meča:

Drugi set:

7:5 – ĐOKOVIĆ JE OSVOJIO TITULU U PARIZU! Brzo je Nole stigao do dve brejk lopte. Ferer je spasao jednu, ali nije uspeo i drugu, pa je Srbin došao do novog trofeja.

6:5 – Siguran je bio na svoj servis Novak Đoković. U 11. gemu je odservirao i dva asa, pa je lako preokrenuo rezultat, slično kao i u prvom setu.

5:5 – Stavio je Đoković Ferera na nove muke. Došao je do brejk lopte Nole nakon što je Španac pogodio mrežu, a potom posle jednog dugog poena Ferer šalje loptu u aut i Novak poravnava rezultat.

4:5 – Špnac ne da novu priliku Noletu da dođe do brejk lopti, pa je srpski teniser u sledećem gemu servirao za ostanak u drugom setu. Nole je lako rešio taj problem, pa Španac servira za izjednačenje u setovima.

3:4 – Đoković opet preti Fereru, ali Španac uspeva da odbije napade. Nole je bio rešen da napravi brejk, ali ga reket nije slušao, pa je nastradao. Španac je ponovo poveo sa dva gema prednosti, a Đoković u narednom gemu opet smanjuje rezultat.

2:3 – Oba tenisera su bila sigurna na svoj servis. Prvo je Ferer lako došao do gema na svoj servis, a onda je i Đoković bez većih problema smanjio.

1:2 – Nole je ponovo imao brejk loptu na Fererov servis. To je bio peti uzastopni gem da Đoković ima šansu da oduzme gem rivalu, ali nije u tome uspeo. U ovim momentima igra se sjajan tenis u Parizu. Španac je i u narednom gemu ima dve vezane brejk lopte, ali je srpski teniser na čudesan način obe spasao i potom smanjio rezultat.

0:1 – Ferer nije dozvolio da ga gubitak prvog seta „ubije“, pa je već na startu drugog napravio brejk.

Prvi set:

7:5 – Đoković osvaja prvi set! Novak je uspeo da napravi potpuni preokret. Došao je do dve brejk lopte u 12. gemu, iskoristio već prvu i poveo u finalu Pariza.

6:5 – Kako kaže naš narod „treća sreća“! Novak je iz trećeg pokušaja uspeo da oduzme servis protivniku i izjednači rezultat. Sigurnim servisom u 111. gemu Novak se vraća u vođstvo.

4:5 – Ponovo je Đoković zapretio Fereru, stigao do brejk lopte, ali se Španac opet izvukao. Nole je potom smanjio bez većih problema.

3:4 – Španac je uz dosta muka potvrdio brejk iz prethodnog gema. Novak je imao brejk loptu, ali je nije iskoristio, a u narednom gemu je uspeo da smanji rezultat na 3:4.

2:3 – Ferer je bez većih problema ponovo izjednačio, a u sledećem gemu Novak se susreo sa prvim brejk loptama. Španac je stigao do 15:40 i iskoristio je drugu brejk loptu. Ferer je do brejka stigao do brejka u poenu koji je trajao 36 udaraca!

Zlatan Ibrahimović ponovo bodri Novaka sa tribina.

2:1 – Ferer je odmah uzvratio dozvolivši Noletu samo jedan poen, ali je naš as uzvratio još jače osvojivši gem bez izgubljenog poena.

1:0 – Đoković je servirao na početku meča i već u prvom poenu viđeno je čak 27 udaraca što govori o tome kakav nas duel očekuje. Nole je dopustio Fereru dva poena i poveo je sa 1:0.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pokušaće da se domogne 40. ATP titule u karijeri, pošto će igrati finale Mastersa u Parizu protiv Daivda Ferera iz Španije.

Đoković je do finala došao preko Rodžera Federera koga je savladao u polufinalu sa 4:6, 6:3, 6:2, dok je Ferer bio bolji od Nadala rezultatom 6:3, 7:5.

Đoković i branilac trofeja Ferer do sada su se 15 puta sastajali na ATP turnirima, a Srbin je uspešniji i u međusobnim okršajima vodi sa 10:5.

Finalni meč na pariskom mastersu između Đokovića i Ferera na programu je od 15 sati.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter