0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Vukotić i Klinčarski: Da se derbiju vrati sjaj

Objavljeno: 02.11.13 u 10:17
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Legendarni fudbaleri Partizana Momčilo Moca Vukotić i Nikica Klinčarski u svoj nogama imaju mnogo odigranih velikih utakmica pa tako i ‘večitih derbija’.

Iako su svoje majstorije na terenu pokazivali pre više od dve decenije ambijent i naboj pred sudar Crvene zvezde i Partizana nije se ni malo promenio.

„Derbi je uvek bio praznik i svi od igrača do navijača žive za tu utakmicu. Tradicija i imena su dovoljan razlog za maksimalan ambijent, a smatram da ema favorita. Možda partizan psiholoski prednost ali to ne znači puno jer koja ekipa bude imala bolji dan biće pobednik. Uvek kod takvih utakmica ima jedna doza treme koja je pozitivna i svaki igrac je ima pred utakmicu. Meni je bio najgori sat pre utakmice, ali kada se začuje huk sa tribina onda je lakše.“ rekao je legendarni Moca.

Klinčarski sa druge strane misli da bi prevagu u ‘večitom derbiju’ mogu da donesu mlađi igrači.

„Očekujem od momaka na terenu da povrate sjaj večitog derbija i očuvanju svetinju. Derbi je taj koji rađa velike fudbalere i verujem da će tako biti. Crno – beli su popravili formu i to se vidi. Igraju ju timski i bolje stoje na terenu. Dobro pozanjem Ninkovića, Živkovića i Jojića koji su sjajni talentovani igrači i uveren sam da će neko od njih biti junak derbija.“ rekao je Klinčarski.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter