0
ATP

Novak pregazio Vavrinku na putu ka polufinalu Pariza

Objavljeno: 01.11.13 u 15:35

novak-djokovic-pariz

Najbolji srpski teniser svih vremena Novak Đoković bez prveiše problema plasirao se u polufinale Mastersa u Parizu pošto je u četvrtfinalnom duelu savladao Švajcarca Stanislasa Vavrinku sa 2:0, po setovima 6:1, 6:4, posle samo jednog sata i 21 minuta igre.

Rezultat 6:1 ne odslikava najbolje razvoj događaja u prvom setu koji je trajao nešto manje od pola sata pošto je Vavrinka u prvom delu bio potpuno ravnopravan protivnik, ali je on za razliku od Đokovića propuštao svoje brejk prilike, dok je Novak sa druge strane realizovao dve od tri.

Kada je Švajcarac u drugom setu u dva različita gema propustio čak četiri brejk šansi bilo je jasno da će uslediti kazna koja se i desila u sedmom gemu kada je Đoković oduzeo servis svom protivniku i to tek iz pete šanse. preostalo je samo još da rutinski privede meč kraju osvajanjem svojih servis gemova što je Novak rutinski i uradio.

Za plasman u finale i zadržavanje šanse da se na novoj ATP listi nađe na prvom mestu Novak će u subotu igrati protiv boljeg iz duela između Rodžera Federera i Huana Martina del Potroa.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter