0
Domaći fudbal

FOTO:STARSPORT

Dauda ne obećeva gol, ali očekuje pobedu uz pomoć navijača

Objavljeno: 01.11.13 u 15:24
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Proradio je napadač Crvene zvezde Abiola Dauda u najvažnijem trenutku. U poslednjih nekoliko susreta Nigerijac se ističe golovima i asistencijama, igra u odličnoj formi što sigurno raduje trenera Slavišu Stojanovića. Takođe, uz Nenada Mirosavljevića Dauda je najbolji strelac lige, i kako kaže, gol ne može da obeća, ali će učiniti sve da njegov tim ostvari pobedu u 145. „večitom“ derbiju.

„Derbi jeste posebna utakmica, ali nemam nikakav poseban ritual, pripremam se kao i za svaku drugu utakmicu. Nažalost u prošloj sezoni smo izgubili, i zato sam još više motivisan da pružim maksimum i pomognem ekipi da dođe do pobede. Očekujem težak susret, koji će odlučiti sitnice“ – istakao je Dauda.

Nigerijac trenutno u koloni statistike koja označava broj postignutih golova, ima upisanu cifru „6“. Ukoliko se dogodi da bude strelac u derbiju, biće mu to, bez dileme najdraži pogodak.

„U timu imamo mnogo igrača koji mogu da zatresu mrežu rivala. Ne razmišljam o individualnom učinku, već samo o pobedi tima. Verujem u kvalitet svojih saigrača, kao i u iskustvo koje posedujemo. Naš rival je takođe skup dobrih pojedinaca, što obećava neizvesnu utakmicu u kojoj može da presudi pojedinac, taktika ili najmanja sitnica“ – rezonuje Dauda.

Na strani crveno-belih, biće i podrška navijača koji će, bez dileme kao i nebrojeno puta do sada napraviti odličan ambijent i na taj način naterati svakog igrača da pruži svoj maksimum.

„Imamo najbolju i najvatreniju publiku. Nikada nisam igrao pred strastvenijim navijačima. Znamo koliko bi im značila pobeda nad crno-belima, zbog čega moramo da ostvarimo međusobnu hemiju, mi na terenu i oni na tribinama. Verujem da zajedno možemo do trijumfa koji bi nam omogućio da se približimo protivniku na tabeli i uđemo u neizvesnu završnicu jesenjeg dela sezone“ – jasno je poručio Dauda.

hotsport.rs/crvenazvezdafk.com

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter