0
Košarka

Ratkovica se vratio u Tibingen

Objavljeno: 31.10.13 u 11:19

branislav

Srpski košarkaš Branislav Ratkovica, nakon kraće epizode u ukrajinskoj Politehnici, potpisao je dvogodišnji ugovor sa svojim nekadašnjim klubom, nemačkim Tibingenom.

28-godišnji plejmejker je u Politehnici proveo nešto više od tri nedelje i za to vreme je na dve utakmice ukrajinskog šampionata u proseku beležio 10 poena i šest asistencija.

Ratkovica je za ekipu Volter Tajgersa sa velikim uspehom nastupao od 2008. do 2011. godine, gde se posebno istakao u poslednjoj sezoni kada je u proseku postizao 12 poena uz sedam asistencija po utakmici.

Srpski košarkaš će nesumnjivo biti veliko pojačanje za ekipu Tibingena koja je sezonu u Bundesligi počela nešto slabije. Ekipa Volter Tajgesa posle šest odigranih kola ima samo jednu pobedu i trenutno deli 15. i 16. mesto sa ekipom Miteldojčera.

Ratkovici neće biti potrebno puno vremena na privikavanje jer već dobro poznaje klub kao i nemačku ligu, a dodatna olakšavajuća okolnost je to što za Tibigen nastupaju srpski košarkaši Aleksandar Nađfeji i Bogdan Radosavljević, dok ih sa klupe predvodi Igor Perović.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter