FOTO:STARSPORT
in , ,

Marina Maljković heroj Liona

FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

Selektorka košarkašica Srbije Marina Maljković i njen novi tim Lion, najprijatnije su iznenađenje francuske lige. Maljković je u svega mesec dana preporodila klub koji je bio pred gašenjem.

Zbog grešaka prethodne uprave Košarkaški savez Francuske je odlukom da zabrani dovođenje pojačanja dodatno otežao startnu poziciju srpskom treneru, pa je uspeh tim veći jer na raspolaganju ima samo šest seniorki. Srpska selektorka je ušla u priču otvoreno, u želji da radi na duge staze i da napravi kontinuitet rezultata. Problemi sa kojima se suočava na startu, nemaju veze sa sportom i ona je nedavno apelovala da se pronađe rešenje za to.

Maljkovićeva je u prvih pet kola ostvarila četiri pobede, između ostalog savladala je i Evroligaša Monpelje, a jedini poraz doživela je od trostrukog uzastopnog prvaka i prošlogodišnjeg polufinaliste Evrolige, ekipe Burža.

Stoga je sasvim razumljiva euforija koja vlada u gradu. Utakmice kluba su iz kola u kolo sve posećenije, a lokalni listovi su selektorki Srbije dali nadimak „srce Liona“ ili „lavlje srce“.

Reči hvale na račun srpske selektorke imaju i igračice koje nose veliki teret.

-Marina je unela fantastične promene. Insistira na disciplini, što nama igračicama odgovara. Njeni treninzi ne traju više od sat i po, ali moramo da pružimo 200 odsto sve vreme. Rezultati govore da smo na dobrom putu – rekla je bek ekipe Aleksija Planjar.

O Marini Maljković, koja je potpisala ugovor sa Lionom na dve sezone, hvalospeve pišu sve lokalne novine. Tako se u izveštaju sa poslednje utakmice kaže da Lion sa Marinom može „daleko i visoko“.

-Iako je u klubu teška situacija zbog odluke Košarkaškog saveza Francuske, možemo da vas uverimo da sa trenerom kao što je Marina, a koja je pravi fenomen, Lion može da se nada svetloj budućnosti. Lion može da putuje daleko i visoko – piše u „L’Progresu“ dnevnoj novini iz Liona.

hotsport.rs/sem

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Duvnjak odličan, ali nedovoljno za pobedu

Mažić ne želi da sudi derbi?