0
Domaći fudbal

Kežman: Partizan mora da igra bolje, ali može da pobedi Zvezdu

Objavljeno: 31.10.13 u 18:10

kezman-izjava

Bivši miljenik navijača Partizana Mateja Kežman smatra da je beogradski ‘večiti derbi’ poseban i očekuje još jedan zanimljiv susret između crno i crveno-belih.

Kežman je analizirao obe ekipe i smatra da tim Vuka Rašovića i može da igra bolje.

“Ekipa malo štuca od početka sezone i ne baš najsjajnije evropske epizode. Tada smo mislili da ekipa možda nije dovoljno uigrana, ali mislim da je vreme pokazalo da selekcija igrača nije baš najbolje napravljena. Po mom mišljenju, dovedeno je četiri ili pet igrača koji jesu talentovani, ali nemaju mnogo utakmica u nogama u poslednjih godinu-dve. Oni ne mogu da nadomeste odlazak Mitrovića, Smiljanića i još nekih igrača i da nastave sa igrom koju je Rašović za kratko vreme uspeo da napravi“ objasnio je Kežman i dodao da Partizan mora da se pojača u zimskom prelaznom roku.

“Partizan se muči, mora mnogo bolje i mislim da će već na zimu uprava morati da dopuni selekciju. Škripi pozicija desnog beka, kao i špic. Doveden je Fofana, to je bila ishitrena odluka jer ga niko od nas nije poznavao. Odigrao je dobro utakmice protiv Partizana, nešto je pokazao, ali neke odluke definitivno su prerano donete. Dosta je problema u ekipi, nadam se da će Vuk Rašović uspeti to da skocka do subote, a pobeda u Nišu sigurno znači mnogo igračima na polju samopouzdanja. Vera u sebe biće im potrebna u derbiju“.

On se potom osvrnuo na tabor Crvene zvezde.

“Zvezda je tim sa velikim usponima i padovima. Ukoliko gledamo samo imena, mogu da pariraju Partizanu. Prelazni rok je odrađen solidno, dosta je i novca utrošeno, ali dovedeno je nekoliko igrača koji svojim iskustvom i kvalitetom mogu da dominiraju u našoj ligi. Činjenica je i da Zvezda ima problema pozadi, a u napadu postoje velike oscilacije – dešavaju se dve ili tri utakmice, pa onda daju pet, pa ih ponovo nema. Mislim da trener Stojanović i dalje luta, da nije siguran koja je postava koja može najbolje da odgovori na njegove zahteve. I Zvezda može i mora bolje“.

Kežman je na kraju razgovora za B 92 otkrio da je srpski derbi poseban.

“Igrao sam mnogo derbija u inostranstvu, ali ovaj naš je stvarno specifičan zbog našeg mentaliteta, agresivan smo narod po prirodi. Svi osećamo taj derbi kao svoj, bili smo navijači Partizana ili Crvene zvezde. Imamo mnogo prijatelja, rodbine koja nas svakodnevno ’pumpa’ i pravi pritisak da se odigra dobro – tako je bilo nama, a tako je i sada“, zaključio je Kežman.

hotsport.rs/B 92

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter