0
Domaći fudbal

FOTO: STARSPORT

Janković: Derbi se više ne igra srcem, već za pare, a pre je pucalo!

Objavljeno: 31.10.13 u 20:17
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Bivši fudbaler Crvene zvezde Boško Janković smatra da se za Zvezdu i Partizan više ne igra srcem, već da se preko ‘večitih’ samo traži bolji ugovor. 

Janković je za B 92, otkrio svoje viđenje sadašnjeg rivalstva Zvezde i Partizana, koji se u subotu sastaju na Marakani.

„Ja sam rođeni Zvezdaš. Mnogo nas koji smo igrali u toj ekipi bili smo pravi Zvezdaši i jedini klub za koji bih istinski igrao srcem jeste Zvezda. Mislim da toga u ovom trenutku nema ni u Zvezdi ni u Partizanu. Sada svi razmišljaju kako što pre da odu, a meni je najveći san kada sam bio dete bio da zaigram za prvi tim Zvezde. Zato i kao fudbaler mnogo više daješ, a ako dođeš samo da bi napravio ugovor za dalje, to je automatski negativno. Po mom mišljenju, škola fudbala je naš najveći problem“, rekao je Janković.

On je svestan problema koji odavno muče klub sa Marakane.

“Krivo mi je kao Zvezdašu kada vidim šta se sve dešava u klubu, Zvezda mnogo više zaslužuje i mnogo više mora da daje. Najlakše je svaliti sve na igrače i reći da su oni glavni krivci. Oni jesu ti koji donose rezultate, ali ceo sistem mora da se sklopi kako bi stvari funkcionisale, a trenutno u Zvezdi nije baš tako. Malo naše dece iz omladinskih pogona dolazi u prvi tim, malo se pažnje posvećuje njima. Nas šestorica smo ušli u prvi tim u jednom danu maltene“, izjavio je Janković, koji se potom osvrnuo na vreme kada je on bio akter ‘večitog derbija’.

“Pucalo je od emocija. Znam kako smo se mi pripremali za utakmice protiv Partizana. Sada kada se setim kako je to sve izgledalo, deluje mi i pomalo smešno, bila je to neverovatna želja i volja. Odigrao sam nekoliko derbija, tri ili četiri, nemam ogromno iskustvo, ali znam da su emocije bile spektakularne. Sećam se da imam pozitivan skor, nisam siguran da li sam ijednom izgubio.“

Zaključak je jednostavan, Partizan i Zvezda ni blizu onoga što su nekada bili.

“Nema mnogo šta da se priča, sve se vidi, sve se zna, ni Zvezda ni Partizan nisu što su nekad bili. Kvalitet je dosta slabiji nego u prethodnim godinama.Dovoljno je pogledati kakve su karijere napravili i gde sada igraju momci koji su tada igrali u Zvezdi i Partizanu, to je dovoljan dokaz da je kvalitet bio mnogo viši“, zaključio je Boško Janković.

hotsport.rs/B 92

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter