in , ,

OKS obeležio 100 dana do početka ZOI u Sočiju

soci100dana-001

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Vlade Divac rekao je u sredu da je uveren da će srpski sportisti na najbolji način predstaviti svoju zemlju na Zimskim Olimpijskim igrama u Sočiju sledeće godine. OKS je kod Olimpijskog sata na Terazijama obeležio 100 dana do početka otvaranja Zimskih Olimpijskih igara u Sočiju.

„Igre u Sočiju su za nas svakako najznačajnije sportsko takmičenje u narednoj godini. Srpski sportisti vredno treniraju i verujem da potpuno spremni ulaze u sam finiš kvalifikacija. Siguran sam da će zemlju predstaviti na najbolji način i obradovati nas svojim rezultatima“ – rekao je Divac, navodi se u saopštenju.

Srpski reprezentativci u bobu u četvorosedu su na prošlim Igrama u Vankuveru izborili plasman u finale, a član ekipe Vuk Rađenović rekao je da na predstojećem takmičenju žele da ostvare bolji rezultat.

Zimske olimpijske igre održaće se od 7. do 23. februara 2014. godine u Sočiju.

Srbija je obezbedila dve kvote u alpskom skijanju, mušku i žensku, dve u nordijskom skijanju, takođe, mušku i žensku i jednu u biatlonu. Sportisti Srbije imaju priliku da se plasiraju na Igre i u snoubordu i bobu, a konačan broj srpskih sportista koji će se takmičiti u Sočiju biće poznat 19. januara, kada se završe kvalifikacije.

hotsport.rs/beta.rs

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

Vesterman i Milosavljević: Pobeda nas vodi u Top16 fazu

OFK Beograd, Spartak i Donji Srem u četvrtfinalu Kupa