0
Auto Moto

Od golmanske legende do pobednika francuske GT serije

Objavljeno: 30.10.13 u 13:37

fabijen-bartez

Nekadašnji golman Mančester Junajteda i francuske reprezentacije, Fabijen Bartez, krunisani je šampion francuske GT motosport serije!

Bartez i njegov timski kolega iz ekipe Sofrev ASP završili su šampionat sa 21 poenom prednosti u odnosu na rivale, završivši tokom sezone četiri puta na pobedničkom postolju. Bartez i Mulin Traford pobedili su na četiri trke ove sezone, vozeći Ferari 458 Italija GT, auto koji juri do 320 kilometara na sat.  Automobilsku karijeru Bartez je započeo 2008. godine, kada se povukao iz fudbala.

„Oduvek me je fascinirao automoto sport, čak i dok sam igrao fudbal. Intrigirao me je, želeo sam da uđem u suštinu, da razumem kako stvari funkcionišu i kako je biti u tim vozilima. Razlikuje se dosta od fudbala. Čak i u 35. godini možete da budete dobri, a tada sam upravo završio svoju fudbalsku karijeru – rekao je Bartez.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter