0
Evropske lige

Klop i Buvač produžili ugovore sa Borusijom

Objavljeno: 30.10.13 u 13:58

klop-buvac

Trener Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop produžio je ugovor sa vicešampionom Evrope na dodatne dve godine odnosno biće na klupi „milionera“ do leta 2018. godine pošto je prema prethodnom dogovoru bio slobodan po okončanju sezone 2015/16.

Nakon što su se pojavile glasine da bi Klop uskoro mogao da postane selektor Nemačke umesto Joahima Leva rukovodstvo Borusije je brže bolje reagovalo i uspelo da uveri svog trenera da je njegova budućnost na Vestfalenu. Pored njega produžetak saradnje sa „milionerima“ overio je i pomoćnik Željko Buvač, inače selektor reprezentacije Republike Srpske.

„Nikada ne bi trebalo da razdvajate ono što pripada jedno drugom tako da smo produžili ugovore i sa našim glavnim trenerom i sa njegovim pomoćnikom“ – rekeoa je generalni menadžer kluba iz Dortmunda Hans-Joahim Vacke.

Na njegove reči nadovezao se Jirgen Klop.

„Svi smo mi pomalo zaljubljeni u ovaj klub i način na koji se stvari ovde odvijaju“ – kazao je Klop koji je u Dortmund stigao 2008. godine iz Majnca kada je sa sobom u klub doveo ne samo Buvača već i Nevena Subotića. Sa Borusijom je do sada osvojio dve „salatare“ i jedan Kup Nemačke, a prošle sezone je u finalu Lige šampiona poražen od Bajerna.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter