0
Evroliga

Vujošević: Nema potrebe za euforijom

Objavljeno: 29.10.13 u 16:39

image

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Budiveljnik favorit u trećem kolu Evrolige jer igra na svom terenu i upozorio da ne želi da se stavara euforija oko mladog tima crno-belih nakon ubedljivog trijumfa nad Nanterom prošle nedelje.

„Igrači su zaslužili sve pohvale, jer smo imali malo vremena od utakmice sa Nanterom do utakmice u Skoplju protiv MZT-a. Zbog toga su oni koji su imali veću minutažu dobili slobodan dan, a danas se vraćemo u običajni ritam“, rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.

Vujošević je dodao da je Budiveljnik kvalitetna ekipa, koja zahteva maksimalan oprez.

„Ukrajina već godinama ulaže u klupsku i reprezentativnu košarku, o tome svedoči i činjenica da će organizovati sledeći šampionat i njihov plasman u Sloveniji letos na prvenstvu Evrope. Budiveljnik je dobro popunjen na svim pozicijma, u prošlom kolu su u Moskvi izgubili sa pet poena razlike, a CSKA siguno nije bio nezainetrsovan za tu utakmicu. U svakom slučaju oni su u prednosti i favoriti su pred ovaj meč“, rekao je Vujošević.

On je podsetio da Partizan ima dosta problema sa povredama važnih igrača.

„Ne bih voleo da se stvori euforija oko ovog mladog tima Partizana, činjenica je da Vesterman jutros nije trenirao, a videćemo kako će biti večeras, ne znamo u kakvoj će formi biti za Kijev. Takođe, podsećam da smo letos ostali bez Vladimira Lučića i bez povređenog Davisa Bertransa. Bogdanović ima problem sa skočnim zglobom, a igrao je prethodne mečeve preko granice bola. Moguće je da Milutinov bude na klupi, pošto se priključio treninzima ekipe“, rekao je Vujošević.

Trofejni stručnjak podsetio je da se Partizan nalazi u teškoj finansijskoj situaciji, uprkos pomoći države u prethodnom periodu. Crno-beli su letos imali blokiran račun zbog velikog duga na ime poreza.

„Poreska politika nije dobra, ne štiti sport i one koje žele da ulažu u njega. Ako većina para koje dobijemo mora da ide na porez, znači da tu nešto nije odmereno. Mislim da bi ministar sporta mogao da se pozabavi time, a ne da se bavi time da sredstva koja su odvojena za izgradnju Partizanove hale idu na školske sale. Mi želimo da imamo salu za trening kao i Crvena zvezda, OKK Beograd i Radnički“, poručio je Vujošević.

Vujošević je dodao da se Sportsko društvo Partizan bori da sačuva stadion fudbalskog kluba u svom vlasništvu i ponovio da država mora da čuva institucije jer tako čuva samu sebe.

Utakmica 3. kola A grupe Evrolige između Budiveljnika i Partizana igra se u četvrtak od 18 sati.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter