1
Evrokup

Evrokup: Sjajni Radnički potopio Ruse u ‘Jezeru’!

Objavljeno: 29.10.13 u 19:46

kk-radnicki-crveno

Košarkaši Radničkog pobedili su na svom parketu ekipu ruskog Spartaka rezultatom 97:80 (26:15, 19:18, 21:23, 31:24) u trećem kolu Evrokupa.  

Najzaslužniji za ovu pobedu bio je centarski tandem Ješić – Jaru. Sava Lešić imao je 23 poena, 9 skokova, a Muftau Jaru je meč završio sa 20 poena i 10 skokova.

Duel u dvorani ‘Jezero’ počeo je izjednačenom igrom, ali je ekipa Miroslava Nikolića neverovatnom serijom od 13-0 karem prve i početkom druge deonice došla do dvocifrenog vođstva (28:15).

Blistao je centarski tandem Radničkog, jer su i Jaru i Lešić već početkom druge četvrtine imali dvocifreni broj poena.

Sredinom druge deonice gosti su zaigrali znatno bolje, ubacili su šest vezanih poena i smanjili prednost na 34:28. Ipak, tada su Jović i Kalinić preuzeli stvar u svoje ruke i Radnički je do poluvremena ponovo stekao dvocifrenu prednost – 45:33.

Treća deonica bila je veoma slična drugoj, jer Radnički je čuvao prednost, gosti su povremeno hvatali priključak, ali su domaći zadržali deset razlike – 66:56.

U poslednjoj četvrtini, domaći su dodatno dodali gas, zaigrali najbolje što umeju i svoju prednost konstanto uvećavali za konačnu pobedu od 97:80.

Posle tri odigrana kola Radnički ima učinak od dve pobede i jednog poraza.

hotsport.rs

0
0

1 Komentara

  1. Bravo Radnicki, bravo Muto!!! Alal vera ljudi, a nacionalnoj TV neka je na cast da ne prenosi utakmice koje Radnicki igra u Evrokupu. I Radnicki predstavlja nasu zemlju Srbiju u Evropi, i kao sto vidite predstavlja u najboljem svetlu. Jos jednom cestitke momcima i treneru na velikom podvigu i pobedi protiv daleko skuplje ekipe.

    https://www.worldofbasketball.org

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter