0
Košarka

Džambić, Kovač i Marić srušili Teodo

Objavljeno: 29.10.13 u 22:13

kosarka-51

Košarkaši Krajove ostvarili su i drugu pobedu u Balkanskoj ligi, savladavši KK Teodo iz Tivta sa 87-76, a ponovo je mala srpska kolonija u rumunskoj ekipi bila najzaslužnija za uspeh.

U neizvesnoj utakmici Krajova je uspela da slomi otpor gostiju tek u finalnih deset minuta igre.  Poslednja četvrtina je otvorena sa tri vezane trojke, dve Mirka Kovača i jedne Radeta Džambića, na šta je Tivat odgovarao pogocima Vučurovića, takođe iza linije za tri poena. Šest minuta pre kraja, Džambić je sa linije bacanja prvi put na utakmici otvorio dvocifrenu prednost za svoju ekipu.

Ekipa Teoda je 41 sekundu pre kraja uspela da se približi na -7, da bi u poslednjih 17 sekundi Kovač i Džambić trojkama vratili 11 poena prednosti za Krajovu, postavivši konačnih 87-76.

Igrač utakmice bio je Rade Džambić koji je zabeležio 22 poena uz pet skokova i šest asistencija. Mirko Kovač je imao 12 poena, a Nemanja Marić sedam poena, šest skokova i četiri asistencije.

Krajova sada posle tri odigrane utakmice u BIBL-u ima učinak od dve pobede i jednog poraza. Naredni meč u Balkanskoj ligi očekuje ih u Đevđeliji 13. novembra, protiv ekipe Kožuva.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter