0
Košarka

FOTO: STARSPORT

Labović: Koristile su mi pripreme sa Laboralom

Objavljeno: 28.10.13 u 11:24
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Na njegove igračke kvalitete ne treba trošiti reči. Bio je godinama lider FMP-a, svojevremeno najbolji strelac i igrač Jadranske lige, reprezentativac Srbije, zatim jedan od najboljih igrača ruske lige u dresu Jeniseja iz Krasnojarska…Prošle sezone, doživeo je tešku povredu i morao je pod nož, a sada je spreman za nove izazove.

„Trenutno vežbam. I to veoma naporno. Želim da ostanem u dobrom ritmu i u punoj snazi dočekam novi angažman. Potrebno mi je da ostanem u formi. Čitavo leto sam vredno radio kako bih stekao samopouzdanje i vratio stari nivo igre na kom sam bio pre povrede“ – ističe Dragan Labović.

On je pred sezonu imao priliku da mesec dana trenira i nastupa na pripremama sa Laboral Kučom iz Vitorije, koja je protivnik Crvene zvezde u evroligaškoj grupi.

„Taj boravak mi je prijao i pomogao da shvatim kakve su trenutno moje mogućnosti i na čemu treba posebnu pažnju da obrati. Radio sam sa odličnim trenerom Skariolom i veoma dobrim saigračima. Bilo je to jedno lepo iskustvo“ – kaže krilni centar.

Na izbor nove sredine utiče nekoliko elemenata. Labović ističe da mu je najbitnija stvar da u dobije mogućnost da u potpunosti iskaže svoj talenat.

„Treba biti realan… Imao sam dugu pauzu, potrebna mi je sredina gde ću da proigram i vratim se u staru formu. U Vitoriji sam imao test, kontakt igru, nisam imao nijedan problem. Najbitnija stvar je da sam se potpuno oporavio i da sam opet spreman za najteža iskušenja. Želim da se vratim košarci i igram dokle god mogu. Ipak je to ono što najviše volim i najbolje znam da radim. Gde god da odem, daću svoj maksimum. Uvek sam tako razmišljao i davao sve od sebe za ekipu i pobedu“ – zaključuje Labović.

Srpski košarkaš od nedavno je ušao i u ugostiteljske vode, pošto je otvorio bar restoran „Bater“ u ulici Strahinjića bana. On ističe da posao ide kako treba i da mu je drago što gosti, a pogotovo sportski prijatelji imaju jednu oazu za opuštanje i druženje.

Labović ima 26 godina, visok je 207 centimetara i igra na poziciji krilnog centra. U svojoj karijeri nastupao je za FMP Železnik, čačanski Borac, Aris, Frankfurt Skajlajners, Jenisej, Krasnaja Krilja i Nižnji Novgorod. Ima osvojen kup Rusije 2009, a kao reprezentativac ima zlatna odličja na Evropskim šampionatima za igrače do 14 (2001), do 16 (2003), do 18 godina (2005) na kome je proglašen za najkorisnijeg igrača i do 20 godina, gde je biran u najbolju petorku prvenstva. Nastupao je i na seniorskom Evropskom šampionatu 2007. godine u Španiji.

hotsport.rs/sem

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter