0
Fudbal

Kosta odbio Skolarijev poziv, hoće da igra za Španiju

Objavljeno: 28.10.13 u 13:11

košta

Čini se da je Dijego Kosta doneo konačnu odluku da u budućnosti nastupa za reprezentaciju Španije pošto je navodno odbio da se odazove pozicu selektora reprezentacije Brazila Felipeu Skolariju za predstojeće prijateljske mečeve protiv Čilea i Hondurasa, saznaje As.

Posle ovakve reakcije fudbalera madridskog Atletika Fudbalski asvez Brazila najavio je žalbu Svetskoj fudbalskoj federaciji (FIFA) kako bi sprečio da Kosta nastupa za „crvenu furiju“ što bi prema postojećim pravilima trebalo da im pođe od ruke pošto je ubojiti centarfor već dva puta oblačio dres „karioka“ što znači da ne može da promeni fudbalsko državljanstvo.

Ranije tokom dana u španskim medijima se pojavila vest da se Kosta sastato sa selektorom Španije Visenteom Del Boskeom i da je načelno pristao da obuče dres evropskog i svetskog prvaka. Međutim, za to će mu biti potrebna dozvola FIFA, dok s druge strane bez ikakvih prepreka može da igra za svoju otadžbinu u kojoj će narednog leta biti održano Svetsko prvenstvo.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter