0
Ostali sportovi

U Kruševcu završena serija kroseva RTS-a

Objavljeno: 27.10.13 u 13:33

Amela Terzic, Sonja Stolic, Veselin Jevrosimovic, Vanja Udovicic Foto S Pikula

Poslednji kros RTS-a održan je juče 26.oktobra u Kruševcu u parku Slobodišta. U seniorskoj konkurenciji u trci na 10 kilometara veliko iznenađenje i pobedu odneo je Goran Nava, drugo mesto pripalo je Velimiru Bojoviću, a treće Goranu Stojiljkoviću.

“Zaista je odličan osećaj pobediti u Kruševcu na krosu RTS-a. Prvi put u karijeri sam učetsovao u trci na 10 km, i na kraju sam bio jako iznenađen. I pored velike konkurencije uspeo sam da savladam sam sebe, i da u finišu izborim svoj plasman. Trka je bila “rame uz rame” sve do samog kraja, a kao i uvek glava je bitnija nego noge u ovakvim situacijama. Rekao sam sebi “Idi sad da dobiješ ono što najviše želiš – pobedu i mesto na krosu EP u Beogradu” – rekao je Nava.

Srpski reprezentativac je dodao da je juče obavljen izbor atletičara za mesto na EP u krosu i da je presrećan što je zaslužio svoje mesto u našem timu.

U trci na 6 kilometara u seniorskoj konkurenciji pored uzbudljivog finiša četvrtu uzastopnu pobedu i prvo mesto u konkurenciji dama pripalo je Ameli Terzić, drugo Sonji Stolić i treće Jeleni Mimić.

“Srećna sam i drago mi je što sam uspela da pobedim četvrti put za redom. Sada kreće spremanja za SPAR Evropsko prvenstvo u krosu koje će se održati 8.decembra” – izjavila je naša reprezentativka Amela Terzić, neposredno pred kraj trke.

Ni selektor ASS-a Slobodan Popović, nije krio svoje zadovoljstvo:

“Jako sam zadovoljan odzivom naših seniora na kros RTS-a, odazvali su se svi atletičari i pokazali veliku ozbiljnost pred Evropsko prvenstvo u krosu. Nava je svakako iznenadio i nas, a i samog sebe, odličnom trkom i prvim mestom, takođe sjajna trka i velika borba vodila se na 6km u ženskoj seniorskoj konkurenciji, gde je pobedu odnela Amela Terzić, a Sonja Stolić istrčala odličnu trku.”

Kros RTS-a otvorio je gradonačelnik grada Kruševca Bratislav Gašić, Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, kao i predsednik ASS-a Veselin Jevrosimović i generalni sekretar ASS-a Slobodan Branković.

hotsport.rs/ass.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter