0
Auto Moto

Fetel: Sezona nije bila laka

Objavljeno: 27.10.13 u 15:29

fetel-indija-trofej

Osvajanjem četvrte uzastopne titule, do koje je došao trijumfom na današnjoj trci za Veliku nagradu Indije, Sebastijan Fetel je ušao u legendu Formule 1 što ga je na konferenciji za medije u početku ostavilo bez reči.

„U ovkvim momentima želite da kažete mnogo toga, ali nikako ne uspevate. Bilo mi je zadovoljstvo da uskočim u auto i da na stazi dam sve od sebe. Bolid je danas kao i cele sezone bio sjajno pripremljen. Jednostavno ne mogu da tražim ništa više“ – rekao je na početku Fetel.

26-godišnji Nemac je iskoristio priliku da se oduži publici čuvenim okretanjem bolida „pod ručnom“ što u poslednje vreme nije običaj u Formuli 1 zbog štednje menjača i motora, ali Fetel kaže da nije mogao da odoli.

„Nisam mnogo razmišljao, rečeno mi je da dođem u boks kako bih obavio uobičajenu proceduru. Pomislio sam u sebi „ne ovog puta“ pošto sam želeo da pozdravim publiku na centralnoj tribini“ – otkrio je Fetel.

Potom se novi-stari šampion osvrnuo na sezonu koja je već sada za njim pošto u poslednje tri trke može rekrativno da vozi jer je uz njegovu šampionsku titulu i Red Bul odbranio trofej u konkurenciji konstruktora.

„Sezona uopšte nije bila laka iako bi ljudima koji nisu upoznati sa našim radom to moglo da izgleda tako. Teško mi je padalo kada je publika u nekoliko navrata negodovala prema meni iako nisam ništa loše uradio. Preostalo mi je da probam da pređem preko toga i da na stazi dam pravi odgovor“ – kazao je Fetel.

Četvrtom uzastopnom titulom vozač Red Bula je izjednačio rekord koji je do sada bio u rukama Mihaela Šumahera i Huana Manuela Fanđa, a takođe je dostigao i Alena Prosta koji na svom kontu ima isti broj šampionskih trofeja, ali oni nisu osvajani iz sezone u sezonu.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter