0
Auto Moto

Borković nagradio najbolje u Srbiji

Objavljeno: 27.10.13 u 22:13

photo 3 (1)

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković uveličao je kraj šampionata Srbije na kružnim stazama, koji je ovog vikenda okončan u Kragujevcu.

Pred nekoliko hiljada gledalaca u srcu Šumadije, odlučivalo se o šampionima u oba takmičenja, koja organizuju SAKSS i SAS, a publika je bila u prilici da uživa u odličnim trkama, ali i u beskompromisnim duelima najboljih automobilista u domaćim okvirima.

Borković, koji je pre dve nedelje bio specijalni gost na trkama domaćeg šampionata na vojnom aerodromu Batajnica, dodelio je pehare šampionima u svim klasama.
Borković je ovog puta, osim uloge počasnog gosta, bio za volanom svog šampionskog automobila SEAT, sada u ulozi vozača Safety car na stazi u Kragujevcu.

„Raduje me što je lepo vreme, ali i veliki broj vozača izmamio lepu posetu na stazi u Kragujevcu. Potvrdilo se da Srbija ima šta da pokaže u automobilizmu i siguran sam da je ovo samo uvertira za bolje dane koji nam dolaze u ovom sportu. Voleo bih da se u dogledno vreme još neko iz Srbije oproba na međunarodnoj sceni s obzirom na to da imamo šta da pokažemo konkurenciji iz inostranstva“, izjavio je Borković nakon trka.

Dušan Borković, trećeplasirani u Evropskom kupu turing automobila (ETCC) za ovu godinu, naredne sezone takmičiće se u najprestižnijoj konkurenciji na kružnim stazama, šampionatu WTCC.

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter