0
Fudbal

FOTO: STARSPORT

Blater ‘pronašao rupu na saksiji’

Objavljeno: 27.10.13 u 09:54
FOTO: STARSPORT
FOTO: STARSPORT

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater, povodom poslednjih dešavanja u vezi žalbe fudbalera Mančester Sitija da je u Moskvi bio na meti rasističkih napada, založio se za oštrije kažnjavanje takvih ispada u fudbalu, uključujući eliminaciju timova iz takmičenja i oduzimanje bodova.

„Kongres FIFA je zaključio da je besmisleno da se sa rasizmom obračunava novčanim kaznama, jer uvek možes naći novac. Besmisleno je i igrati mečeve bez publike, jer je to protivno fudbalskom duhu i protiv je gostujućeg tima, sve je to besmisleno“ – izjavio je Blater na obeležavanju 150 godina od osnivanja Fudbalske asocijacije Engleske (FA) u Londonu.

Blater je predložio da se, u tim slučajevima, timovi eliminišu iz takmičenja ili da im se oduzmu bodovi.

„Samo takvim odlukama moguće je suprotstaviti se rasizmu i diskriminaciji. Ukoliko to ne učinimo, to će se nastaviti u nedogled, to moramo zaustaviti, nephodna je za to hrabrost“ – istakao je Blater.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter