0
Ostali sportovi

FOTO:STARSPORT

Divac posetio Bujanovac

Objavljeno: 25.10.13 u 16:55
FOTO:STARSPORT
FOTO:STARSPORT

U Sportskom centru „Mladost“ u Bujanovcu danas je održan „Olimpijski čas“ namenjen deci osnovnih škola, kome su prisustvovali predsednik Olimpijskog komiteta Vlade Divac, vaterpolista Miloš Ćuk i predsednik Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

„Olimpijski čas“ organizovali su Olimpijski komitet Srbije i Fond sporta i olimpizma u saradnji sa Koordinacionim telom za jug Srbije i opštinom Bujanovac sa ciljem da deci skrenu pažnju na to koliko je važno baviti se sportom, razvijati veštine i znanja, negovati hrabrost, prijateljstvo, timski duh, kao i da učesnici razumeju poštuju i prihvate različitosti.

Naš proslavljeni košarkaš Vlade Divac je rekao da je cilj ovog projekta da se učesnici razumeju, prihvate različitosti i poštuju jedni druge.

On je mališanima objasnio šta je to fer plej i zašto je poštovanje protivnika veoma važno u sportu, zašto je važno da usvoje olimpijske vrednosti i podele ih sa svojim vršnjacima.

Miloš Ćuk upoznao je mališane sa svojim počecima u vaterpolu, objasnio šta sport donosi u životu i posavetovao ih kako da postanu pravi šampioni.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković rekao je da mališani u Bujanovcu imaju priliku da vide i razgovaraju sa našim uspešsnim sportistima, kao što su Divac i Ćuk.

Stanković je izrazio nadu da će ta opština jednog dana imati ovako uspešnog košarkaša koji će ići Divčevicm stazama slave.

Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi izrazio je zadovoljstvo što su ovako slavni sportisti obišli tu opštinu i time dali doprinos razvoju sporta u toj sredini.

Osnovci su u sklopu „Olimpijskog časa“ prošli pet radionica, nazvanih po pet osnovnih olimpijskih vrednosti – radost igre, fer plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.

Programom su obuhvaćeni najmlađi osnovci opštine Bujanovac koji su imali priliku da kroz Olimpijsku bajku nauče više o Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju.

hotsport.rs/tanjug

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter