0
Evroliga

Evroliga: Zvezda danas, Partizan sutra

Objavljeno: 24.10.13 u 10:50

evroliga

U četvrtak i petak na programu su mečevi 2. kola Evrolige, a nama će oba dana svakako biti podjednako zanimljiva pošto Partizan i Crvena zvezda svoje utakmice igraju u različitim terminima.

Prvi će na teren izaći crveno-beli koji danas u Tel Avivu gostuju Makabiju. Oba tima su u prvim mečevima poraženi od svojih rivala, Zvezda u Kombank Areni od Lokomotive iz Krasnodara, a Makabi na gostovanju u Vitoriji Laboral Kući pa će u ovom duelu potražiti prvi trijumf u ovom elitnom takmičenju. Ekipa Dejana Radonjića je najavila da će pokušati da iskoriste šansu ukoliko se ona ukaže, a kako je izraelski tim u prilično promnljivoj formi u poslednje vreme prilika da se ponovi pobeda iz 2002. godine mogla bi da se pojavi.

Sa druge strane crno-beli u petak igra jedan od najvažnijih mečeva u svojoj grupi pošto dočekuje jednog od dva rivala u borbi za četvrto mesto – prvaka Francuske ekipu Nantera. Zanimljivo je da u redovima srpskog šampiona igraju čak tri Francuza tako da ćemo praktično imati česte duele dve iste škole. Velika prednost Partizana svakako biće i pun Pionir i huk sa tribina od kojeg se protivnicima ledi krv u žilama, a kako je pariski klub debitant u Evroligi svakako većina igrača nije imala priliku da igra u takvoj atmosferi.

Što se ostalih mečeva tiče derbi će biti odigran u Istanbulu gde će snage odmeriti Fenerbahče naših Željka Obradovića i Nemanje Bjelice i Barselona, dva tima koji su jedni od velikih kandidata za plasman na završni turnir. U istom gradu dan ranije odnosno danas aktuelni prvak Evrope Olimpijakos gostuje Galatasaraju koji je odlično otvorio sezonu i ima veliku želju da uzme „skalp“ šampionu uz tradicionalno neprijateljsku atmosferu kada igraju turski i grčki klubovi.

Evroliga, 2. kolo:

Grupa A
CSKA – Budiveljnik (petak, 18.00h)
Partizan – Nanter (petak, 19.00h)
Fenerbahče – Barselona (petak, 19.00h)

Grupa B
Emporio Armani – Žalgiris (četvrtak, 20.30h)
Real Madrid – Brose (četvrtak, 20.45)
Strazbur – Anadolu Efes (petak, 20.45h)

Grupa C
Galatasaraj – Olimpijakos (četvrtak, 20.45h)
Bajern – Montepaski (petak, 20.15h)
Unikaha – Stelmet (petak, 20.45h)

Grupa D
Lokomotiva Kubanj – Lijetuvos Ritas (četvrtak, 18.00h)
Makabi – Crvena zvezda (četvrtak, 20.05h)
Panatinaikos – Laboral Kuća (petak, 20.30h)

hotsport.rs

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter